با نامه رئیس مجلس شورای اسلامی، طرح جنجالی موسوم به «صیانت» جهت بررسی به شورای عالی فضای مجازی ارجاع شد.
به گزارش
ایتنا، مهدی سالم مشاور وزیر ارتباطات و رییس مرکز روابط عمومی این وزارتخانه، در توییتی این موضوع را تایید کرد.
بنا به اعلام این مقام وزارت ارتباطات، رییس مجلس با ارسال نامهای، طرح صیانت به شورای عالی فضای مجازی ارسال گردید.
در این باره بیشتر بخوانید:
- فرآیند گذشته در بررسی طرح صیانت تکرار نخواهد شد
نظرات دبیر شورای عالی فضای مجازی
در همین خصوص، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی به همشهری آنلاین گفت که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نامهای به رئیس شورای عالی فضای مجازی درخواست کرده که دولت و شورای عالی فضای مجازی سیاستهای کلان مربوط به فضای مجازی را مشخص کنند.
فیروزآبادی در باره اهمیت این درخواست از شورای عالی فضای مجازی معتقد است: «مدت زیادی است که طرح مربوط به فضای مجازی در مجلس محل بحث و بررسی است و بین کمیسیون مشترک و صحن در تردد است. هیئت رئیسه مجلس هم ورود کرده و جلسات زیادی تاکنون تشکیل شده که همه نشان میدهد مجلس به آرای عمومی جامعه اهمیت میدهد و به آن بیتفاوت نیست. برای همین به دنبال آن هستند که طرح مذکور علاوه بر مشروعیت قانونی، معقولیت اجتماعی هم داشته باشد. نامه و درخواست اخیر رئیس مجلس در راستای کسب معقولیت اجتماعی است و نظرشان این است که شورای عالی به عنوان شورای سیاستگذار کمک کند. ما هم امیدوار هستیم که خروجی مجموع این تلاشها به مصلحت مملکت ختم شود و رضایت جامعه هم جلب شود.»
به گزارش ایتنا، فیروزآبادی پیشتر در باره بیتوجهی به حجم بالای نظرات منفی افکار عمومی در خصوص این طرح هشدار داده و خواستار توقف طرح صیانت شده بود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره نحوه رسیدگی به درخواست مجلس افزود: «در اولین جلسه پیش روی شورای عالی فضای مجازی، درخواست مربوطه بررسی خواهد شد. ما در شورای عالی به دنبال تعیین سیاستهای کلان هستیم و امیدواریم که در پی این کار نظر متخصصان و مردم را جلب کنیم. نظر ما این است که طرح جامعی ارائه شود که همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... فضای مجازی را پوشش دهد. ما سیاستها را طوری تنظیم خواهیم کرد که بر اساس آن خلأهای قانونی در فضای مجازی یا ابعادی که نیاز به اصلاح قانون است مشخص و توسط دولت و یا مجلس اعلام شود.»
فیروزآبادی افزود: «بعد از بررسی سیاستهای کلان، ما طرح را به مجلس برمیگردانیم و سرانجام خود مجلس تصمیم خواهد گرفت که سیاستها را به چه نحوی اجرا کند.»
شاید اگر گفته میشد ، : مشروعیت قانونی ، معقولیت اجتماعی و مقبولیت اجتماعی هم داشته باشد ، بهتر بود ، البته این عزیزان بر حسب مقام و موقعیت با توجه به دسترسی بیشتر به اطلاعات و اشراف بیشتر به وضعیت جامعه بدون شک دید گسترده تری دارند. اما فراموش نکنیم که در روزگاری زندگی می کنیم که شیوه نامه شبکه ای در همه ارکان زندگی از اقتصاد تا فرهنگ ، به نوعی توسعه و از دیدی دیگر تعیین کننده شده ، به عنوان مثال همین نرم افزارهای مسیر یابی را نگاه کنیم ، هر کدام از ما جهت طی مسیر با خودرو برحسب نیاز و سلیقه مسیری خاص در نظر میگیریم ، اما از سویی به دلیل مشکلات ترافیکی ، مسیر یابی را به نقشه و مسیریاب می سپاریم ، و مسیر یاب با توجه به اطلاعات جمع آوری شده از همه خودروهای در حال حرکت ، بهترین مسیر را برایمان تعیین می کند که در نهایت در کمترین زمان و با حداقل ترافیک ، طی مسیر کرده و به مقصد می رسیم ، به عبارتی در اداره عبور و مرور و تصمیم گیری ، هیچکس به تنهایی تصمیم نمی گیرد ، به شکلی که تجزیه و تحلیل شبکه ای خواست و اراده رانندگان و با استفاده از اطلاعات دریافتی از تک تک عناصر ترافیکی ، بهترین تصمیم گیری عبور و مرور به همگی و با تفاوت های مسیری به نوعی ابلاغ و در نهایت اکثریت رانندگان و خودروها با حداقل درگیری ترافیکی طی مسیر کرده و به مقصد میرسند. این نمونه بسیار کوچکی از عصر شبکه هاست ، دریافت اطلاعات از همه و جمع بندی و تعیین تصمیم برای همگان با بهترین نتیجه ، درست مشابه خرد جمعی که به نوعی تفکر انسانی و ابزار ماشینی بهترین نتیجه را کسب می کند، این عصر شبکه هاست ، ضرورت است و مبتنی بر علم و دانش و آگاهی ، لذا امید که عزیزان و بزرگواران ، با دید علمی و آگاهانه بهترین مدیریت و تصمیم گیری را اتخاذ کنند. انشااله.