ایتنا - متابولیسم یا سوختوساز یک روند شیمیایی در بدن برای حفظ حیات است. سوختوساز نه تنها غذا را تبدیل به انرژی میکند بلکه در عمل تنفس، هضم و گردش خون نیز دخالت دارد.
چگونه سوخت و ساز بدنمان را بالا ببریم؟
5 ارديبهشت 1401 ساعت 12:47
ایتنا - متابولیسم یا سوختوساز یک روند شیمیایی در بدن برای حفظ حیات است. سوختوساز نه تنها غذا را تبدیل به انرژی میکند بلکه در عمل تنفس، هضم و گردش خون نیز دخالت دارد.
این فعل و انفعال شیمیایی همچنین تعداد کالریهای شالودهای– یا بهعبارت دیگر سوختوساز در هنگام استراحت (آرام آر) - را هم کنترل میکند که به معنی آن است که میتواند در سرعت از دست دادن وزن موثر باشد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، هرچند میزان سوختوساز در بدن نسبتا ثابت است اما جایی که پای تسریع آن به میان میآید، ورزش بهترین گزینه است زیرا ورزش به رشد عضلات کمک میکند که آن هم در مقابل، متابولیسم فعال را تسریع میکند و نرخ متابولیسم به هنگام استراحت (آرام آر) را افزایش میدهد.
برای درک چگونگی تقویت سوختوساز از طریق ورزش، با مت رابرتز، با مربی شخصی ورزش در مرکز «تعلیم شخصی مت رابرتز» در لندن گفتوگو کردیم که میگوید برخی حرکات ورزشی از سایر حرکات مفیدترند.
رابرتز میگوید: «گزینههای ورزشی بسیاری وجود دارد اما نهایتا حرکات چندگانه که گروه عضلات رابه حرکت دربیاورند موجب افزایش نرخ سوختوساز در بدن میشود.»
توصیه رابرتز برای به کار انداختن این گروه از عضلات بزرگ چمباتمه زدن (اسکوات)، جهیدن و راهپیمایی و اهمیت گرم کردن بدن و انبساط و کش آوردن عضلات پیش از هرگونه حرکت ورزشی برای اجتناب از لطمه زدن به آنهاست.
بنشین و پاشو (اسکوات)
رابرتز برای بهکار انداختن گروه عضلات بزرگتر و ارادی بدن چمباتمه زدن و به دنبال آن ایستادن چه در باشگاه ورزشی و چه در خانه را توصیه میکند.
او میگوید: «بهتر است این ورزش را با پای برهنه انجام دهید تا مطمئن شوید زانوهایتان بیش از حد روی پنجههای پایتان خم نمیشوند. مجسم کنید با زاویه ۹۰ درجه روی یک صندلی خیالی نشستهاید و سپس در همان حال عضلات باسنتان را چنان منقبض کنید که حس کنید آتش گرفتهاند.» رابرتز توصیه میکند این عمل را در چهار دور و هر بار ۲۰ مرتبه با ۳۰ ثانیه استراحت در میان هر حرکت تکرار کنید.
کد مطلب: 68331
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68331/چگونه-سوخت-ساز-بدن-مان-بالا-ببریم