کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آفتاب سوئد در چین به برق تبدیل شد

8 ارديبهشت 1401 ساعت 20:31

ایتنا - محققان توانستند با استفاده از سامانه ذخیره انرژی، آفتاب سوئد را در چین به برق تبدیل کنند.



محققان روشی کشف کرده‌اند که به کمک آن می‌توان انرژی خورشید را نزدیک به دو دهه ذخیره و هنگام نیاز از آن استفاده کرد.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، محققان دانشگاه فناوری «چالمرز» سوئد و دانشگاه «جیائو تونگ» شانگهای چین توانسته‌اند با استفاده از سامانه‌ای به نام «ذخیره‌سازی مولکولی انرژی گرمایی خورشید» (ام‌او‌اس‌تی) تراشه‌ای بسیار باریک بسازند که کار مولد گرمابرقی را انجام می‌دهد.

کاسپر موت-پولسن، پروفسور گروه شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه «چالمرز» و سرپرست این تحقیق، می‌گوید: «این روش، جهش جدیدی برای تولید برق از انرژی خورشیدی است.»

موت-پولسن اضافه کرد با این روش «در هر آب‌وهوایی، هر زمان از روز، هر فصلی یا هر موقعیت جغرافیایی که باشد، می‌توانیم با استفاده از انرژی خورشیدی برق تولید کنیم.»

سامانه «ام‌او‌اس‌تی» از مولکولی با طراحی خاص استفاده می‌کند که به نور خورشید واکنش نشان می‌دهد تا انرژی آن را ذخیره کند.

محققان دانشگاه «چالمرز» پس از شارژ کردن این سامانه با انرژی خورشیدی در سوئد، آن را برای همکاران‌شان در شانگهای فرستادند و آنها هم توانستند این انرژی را به برق تبدیل کنند.
 

آفتاب سوئد در چین به برق تبدیل شد


در بیانیه‌ دانشگاه چالمرز آمده که «در اصل آفتاب سوئد به چین در آن سر دنیا ارسال شد تا به برق تبدیل شود.»

 ژیهانگ ونگ، از دانشگاه «چالمرز» هم گفت که «مولد این سامانه تراشه بسیار نازکی است که می‌توان آن را در دستگاه‌هایی نظیر هدفون، ساعت هوشمند و گوشی کار گذاشت.»

ژیهانگ اضافه کرد: «تاکنون مقادیر کمی برق را توانسته‌ایم تولید کنیم، اما نتایج جدید نشان می‌دهد این روش واقعا کارساز و بسیار امیدوار کننده است.»

محققان امیدوارند این فناوری، منجر به تولید تجهیزات الکترونیکی خودشارژ شود که هر زمان لازم شد، از انرژی خورشیدی ذخیره‌ شده استفاده کند.

تولید انبوه این سامانه منوط به تحقیق و توسعه بیشتر است و بنابر اعلام دانشگاه «چالمرز»، این سامانه در مرحله ارائه اولیه «بسیار مورد توجه جهانی» قرار گرفته است.

این پژوهش در مقاله‌ای با عنوان «تولید نیروی الکتریکی گرمایی خورشیدی در مقیاس تراشه» (Chip-scale solar thermal electrical power generation) در نشریه «سل ریپورتز فیزیکال ساینس» (Cell Reports Physical Science) منتشر شده است.


کد مطلب: 68356

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68356/آفتاب-سوئد-چین-برق-تبدیل

ايتنا
  https://www.itna.ir