ایتنا - چند دهه آینده بسیار حیاتی خواهند بود؛ چرا که اگر بشریت بتواند با خیال راحت از سوختهای فسیلی دور شود، ممکن است شانس تداوم بقا در قالب موجودات میانسیارهای را داشته باشد.
انسان تا ۲۰۰ سال به یک گونهٔ میانسیارهای تبدیل خواهد شد
سايت خبری ايتنا , 23 خرداد 1401 ساعت 22:30
ایتنا - چند دهه آینده بسیار حیاتی خواهند بود؛ چرا که اگر بشریت بتواند با خیال راحت از سوختهای فسیلی دور شود، ممکن است شانس تداوم بقا در قالب موجودات میانسیارهای را داشته باشد.
یک مطالعه جدید ادعا میکند که یا فناوریای را توسعه میدهیم تا با خیال راحت انرژی مورد نیاز برای فرار از سیاره خود را مهار کنیم، یا خود را در یک فاجعه بزرگ به کشتن خواهیم داد.
اما این مقاله استدلال میکند که اگر بتوانیم به اولی دست یابیم و از دومی اجتناب کنیم، ممکن است تا ۲۰۰ سال آینده به یک گونهٔ واقعاً میانسیارهای تبدیل شویم.
به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، جاناتان جیانگ (سرپرست این گروه پژوهشی از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا) میگوید: «زمین یک نقطه کوچک است که تاریکی دور تا دور آن را گرفته است. درک فعلی ما از فیزیک میگوید که روی این سنگ کوچک با منابع محدود به دام افتادهایم».
برای اینکه سیارهمان را برای همیشه ترک کنیم، باید استفاده از انرژی هستهای و انرژیهای تجدیدپذیر را به شدت افزایش دهیم و در عین حال از این منابع انرژی در برابر استفادههای مخرب محافظت کنیم.
در سال ۱۹۶۴، نیکلای کارداشف (ستارهشناس شوروی)، طرحی برای اندازهگیری پیشنهاد کرد تا توانایی تکنولوژیکی یک گونه هوشمند را برآورد کند. همه چیز به انرژی بستگی دارد و اینکه یک گونه چه مقدار از آن انرژی را میتواند برای اهداف خود استفاده کند.
به عنوان مثال، تمدن کارداشف نوع یک، میتواند از تمام انرژی موجود در سیارهٔ زادگاه گونه، از جمله تمام منابع انرژی در زمین (مانند سوختهای فسیلی و موادی که میتوانند برای شکافت هستهای استفاده شوند) استفاده کند. برای زمین، این میزان چیزی در حدود ۱۰ به توان ۱۶ وات است.
تمدنهای نوع دو، ۱۰ برابر بیشتر انرژی مصرف میکنند و میتوانند از کل انرژی خروجی یک ستاره بهرهبرداری کنند. تمدنهای نوع سه میتوانند حتی فراتر رفته و بیشتر انرژی را در کل کهکشان را مصرف کنند.
لازم به گفتن نیست که نوع انسان بسیار کمتر از آستانه نوع یک است؛ اما مصرف انرژی ما هر سال که میگذرد افزایش مییابد. افراد از سرانه برق بیشتری استفاده میکنند و این کار هزینه در پی دارد؛ یعنی تهدید زیستکرهٔ ما در اثر انتشار کربن و آلایندهها و نیز خطر ناشی از توانایی استفاده از ابزارهای قدرتمند ذخیره و تحویل انرژی برای مقاصد مخرب؛ اهدافی مانند بمبهای هستهای.
خطر ناشی از افزایش مصرف انرژی نشان میدهد که دانشمندان هیچ مدرکی از تمدنهای پیشرفته بیگانه پیدا نکردهاند. اگر زمین خیلی خاص نیست و توسعه حیات و هوش آنقدرها هم منحصر به فرد نیست، پس کهکشان باید مملو از موجودات هوشمند باشد.
کد مطلب: 68744
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68744/انسان-۲۰۰-سال-یک-گونه-میان-سیاره-ای-تبدیل-خواهد