ایتنا - از هر پنج برنامک بازی کودکان، چهار برنامک طراحی معروف به «الگوهای تاریک» دارند.
دستکاری بازیهای آنلاین کودکان برای ادامه بازی و پرداخت پول بیشتر
31 خرداد 1401 ساعت 11:36
ایتنا - از هر پنج برنامک بازی کودکان، چهار برنامک طراحی معروف به «الگوهای تاریک» دارند.
مطالعهای نشان داد که اغلب برنامکهای تلفن همراه (mobile phone apps) که برای کودکان ساخته شدهاند، از «طراحی تاثیر حیلهگرانه» (manipulative design tricks) بهره میگیرند تا آنها را «بفریبند» که طولانیتر بازی کنند یا بیشتر خرید کنند.
از هر پنج برنامک بازی کودکان، چهار برنامک چنین ویژگیهای طراحی معروف به «الگوهای تاریک» دارد و «به جای منافع کودکان، درخدمت منافع شرکتهای فناوری است».
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، در این مطالعه که پژوهشگران دانشگاه میشیگان انجام دادهاند، آمده است که در نتیجه همین ویژگیهای طراحی «تاثیر حیلهگرانه»، کودکان دستگاههای خود را هنگام خواب یا صرف شام کنار نمیگذارند که منجر به بروز نگرانی و اضطراب (stress) در خانواده میشود.
این مطالعه نشان داد که کودکان خانوادههای کمدرآمد یا دارای والدینی با تحصیلات پایینتر، بیشتر احتمال دارد از برنامکهایی استفاده کنند که چنین روشهایی را به کار میگیرد و آنها را بیشتر در معرض تبلیغات قرار میدهد.
جنی رادسکی، نویسنده اصلی این مقاله که پژوهشگر دانشگاه پزشکی میشیگان است، در بیانیهای گفت: «این ترفندهای طراحی به طرز نامتناسبی در برنامکهایی که کودکانی با پسزمینههای اجتماعی-اقتصادی نامساعد استفاده میکنند، وجود دارد، که نشاندهنده بیانصافی در نحوه بهرهبرداری از توجه کودکان خردسال برای کسب درآمد است.»
یکی از نمونههای «تاصیر حیلهگرانه» یا «دستکاری»هایی که محققان یافتهاند، بازیای است که به کاربران میگفت:«با هزینهای ناچیز با این حیوانات زیبا بازی کنید! از پدرومادرتان بخواهید!»
بازیهای دیگر کاربران را تحت فشار میگذارد تا اگر بازی متوقف شد، دکمه «اعلام مخالفت» را بزنند و به بازی ادامه دهند. شخصیت گربه سخنگوی متحرک در بازی «مای تاکینگ تام ۲» (My Talking Tom 2) وقتی بازیکن تصمیم میگیرد به سطح بعدی نرود، حرفهایی میزند مثل: «میخواهی تسلیم شوی؟» یا وقتی موقعیت بازیکن روی حالت «بیحرکت» (idle) است، میگوید: «کاری میکنی که خوابم بگیرد.»
روش دیگری که با آن کودکان را تحت فشار قرار میدهند، اعلانهایی (notifications ) است که با استفاده از وعده پاداش، از آنها میخواهد کمی بعد به بازی برگردند.
کد مطلب: 68897
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68897/دستکاری-بازی-های-آنلاین-کودکان-ادامه-بازی-پرداخت-پول-بیشتر