ایتنا - شرکتهای غذایی با تبلیغات خود وانمود میکنند که غذاها یا مکملهای ویژهای وجود دارند که میتوانند ایمنی ما را تقویت و همه مشکلات سلامتیمان را حل کنند. اما واقعیت این است که راههای بسیار ساده و طبیعی هم برای ارتقای سطح ایمنی بدن وجود دارند.
کدام خوردنیها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند؟
سايت خبری ايتنا , 26 تير 1401 ساعت 2:12
ایتنا - شرکتهای غذایی با تبلیغات خود وانمود میکنند که غذاها یا مکملهای ویژهای وجود دارند که میتوانند ایمنی ما را تقویت و همه مشکلات سلامتیمان را حل کنند. اما واقعیت این است که راههای بسیار ساده و طبیعی هم برای ارتقای سطح ایمنی بدن وجود دارند.
آیا خوردنیها میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند؟ شاید شما هم مثل بسیاری دیگر از افراد، این سؤال را در ذهنتان داشته باشید.
به گزارش ایتنا و به نقل از livescience، برای پیشگیری از عفونتها تقریباً میدانیم که باید چکار کنیم: دستها را کاملا میشوییم؛ سطوح را ضد عفونی میکنیم؛ و اگر احساس کسالت میکنیم، در خانه میمانیم. اما بسیاری از ما نمیدانیم چه بخوریم تا بدنمان دائماً بیمار نشود.
درست است که ویتامینهای خاصی میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. اما باید دانست که بدن ما ماشینهای پیچیدهای با نیازهای پیچیده هستند.
به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، پایبندی به یک رژیم غذایی سالم و متعادل میتواند بسیار بیشتر از مصرف مکملهای ویتامین برای سلامتی مفید باشد. بنابراین اگر علاقهمندید بدانید که آیا غذاها واقعاً میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، به خواندن این مقاله ادامه دهید.
میوهها
میوهها یکی از مغذیترین گروههای غذایی هستند و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و بسیاری از ترکیبات مختلف فعال بیولوژیکی که میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. هر میوهای، یک خاصیت برای سلامت و تندرستی دارد. برای بهرهمندی از بیشترین فواید، باید گسترهای رنگین از گیاهان را در رژیم غذایی قرار دهیم.
البته برخی از میوهها خواص ایمنی قویتری نسبت به سایرین دارند. مثلاً مرکبات، مانند پرتقال، لیمو و لیموترش، میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. این میوهها به عنوان یکی از بهترین منابع ویتامین C شناخته میشوند؛ یعنی همان ماده مغذی که به طور معمول برای درمان عفونتهای ویروسی و باکتریایی استفاده میشود.
اما مرکبات به خاطر داشتن ویتامین سی نیست که اهمیت دارند؛ آنها همچنین سرشار از فلاونوئیدها و به ویژه هسپریدین هستند. هسپریدین یک آنتیاکسیدان قوی است که با التهاب و ویروسهای تنفسی مبارزه میکند.
بنابر پژوهشیهای تازه، مصرف منظم آب مرکبات میتواند تعداد گلبولهای سفید خون را که با عفونت مبارزه میکنند افزایش دهد و سطح التهاب را در بدن کاهش دهد.
یکی دیگر از میوههایی که ثابت شده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، توت است. مطالعات متعدد نشان دادهاند که توت دارای خواص آنتیاکسیدان، ضدجهشزا در ژن، ضدمیکروب، ضدالتهاب و نیز محافظتکننده عصبی است.
سبزیجات
اگر میخواهید سیستم ایمنیتان را تقویت کنید، یکی از بهترین راهها این است که سبزیجات بیشتری در رژیم غذاییتان قرار دهید. این گروه غذایی هم مانند میوهها، میزان بالایی از ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی را در خود جای دادهاند.
سبزیجات همچنین منبع خوبی از فیبر و پریبیوتیک هستند؛ یعنی ترکیباتی که باکتریهای خوب ساکن در روده را تغذیه میکنند و البته کنترل سلامت روده به نوبه خود تأثیر مفیدی بر پاسخهای ایمنی بدن دارد.
برای به حداکثر رساندن شانس رهایی از عفونت، انواع مختلفی از سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
فلفل دلمهای و فلفل سبز، سرشار از ویتامین سی هستند و از این لحاظ تقریباً با مرکبات برابری میکنند. فلفل همچنین حاوی یک آلکالوئید به نام کپسایسین است. بنابر یکی از تحقیقات جدید، کپسایسین دارای خواص آنتیاکسیدان و ضد التهاب قوی است و به همین دلیل ارزش بالینی زیادی برای تسکین درد، پیشگیری از سرطان و همینطور کاهش وزن دارد.
سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم و گلکلم نیز میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند؛ چون حاوی سطوح بالایی از ویتامین سی و ئی و همچنین ترکیباتی به نام گلوکوزینولات هستند.
دانشمندان نشان دادهاند که گلوکوزینولاتها در برابر بسیاری از انواع سرطانها از جمله سرطان سینه، مغز، خون، استخوان، روده بزرگ، معده، کبد، ریه، دهان، لوزالمعده و پروستات مؤثر عمل میکنند.
کلم بروکلی علاوه بر این که حاوی بسیاری از ویتامینها، پلیفنولها و گلوکوزینولات است، منبع خوبی از موادی موسوم به سولفورافان و کورستین نیز میباشد. بر تحقیقات اخیر، سولفورافان در سمزدایی و خنثیسازی مواد شیمیایی سرطانزا و رادیکالهای آزاد نقش بسزایی دارد. کوئرستین نیز دارای خواص آنتیاکسیدان قوی، ضدحساسیت و ضدویروسی است.
بهتر است به سبزیجات سبزبرگ مانند کلمپیچ، کاهو و اسفناج هم توجه ویژهای داشته باشیم. اسفناج یکی از سالمترین سبزیجات به حساب میآید. مطالعات متعدد حاکی از خاصیتهای آنتیاکسیدان، ضدسرطان، ضدالتهاب، کاهش قند خون و کاهش کلسترول اسفناج هستند.
اسفناج سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی از جمله کاروتنوئیدی به نام لوتئین است. بهتازگی در یک مطالعه نشان داده شده است که لوتئین، تولید آنتیبادیها را تحریک و با عفونتهای باکتریایی مبارزه میکند.
کد مطلب: 69064
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69064/کدام-خوردنی-ها-باعث-تقویت-سیستم-ایمنی-بدن-می-شوند