ایتنا - رصد اعماق کیهان به دانشمندان این امکان را میدهد که عملا و در واقع، در زمان سفر کنند.
سفر به آغاز جهان ممکن میشود
2 مرداد 1401 ساعت 11:30
ایتنا - رصد اعماق کیهان به دانشمندان این امکان را میدهد که عملا و در واقع، در زمان سفر کنند.
پژوهش جدید، روشی برای «مشاهده» در مه و غبار کیهان اولیه و دیدن نور نخستین ستارهها و کهکشانهای کیهان کشف کرده است.
به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، رصد اعماق کیهان به دانشمندان این امکان را میدهد که عملا و در واقع، در زمان سفر کنند: مشاهده دورترین نقاط کیهان به معنای رصد نوری است که از ابتدای عالم آمده است و به ما امکان میدهد عالم هستی را به همان شکل که آغاز شده مشاهده کنیم.
اما انجام چنین کاری دشوار است. دید ما با غبار، تار و گرفته شده است: ابرهای غلیظ هیدروژن و همچنین آشفتگی سیگنالهای دیگر میتوانند مانع از رسیدن سیگنالهای دوردستی شوند که دانشمندان اینک به دنبال آناند.
این بدان معنی است که اگرچه دانشمندان اطلاعات زیادی در مورد «بیگ بنگ» یعنی همان آغاز عالم و چگونگی تکامل ستارهها در دوران حیات خود دارند، اما فاصله زمانی بین این دو هنوز تا حد زیادی ناشناخته است. دانشمندان هنوز در مورد «نور اولیه» کیهان، یعنی زمانی که ستارهها و کهکشانها شروع به روشن شدن کردند، اطلاعات کمی دارند.
اینک پژوهشگران دانشگاه کمبریج میگویند روش جدیدی پیدا کردهاند که به آنها امکان میدهد تا از میان آن همه سیگنال مزاحم و ناخواسته، رصد کنند و اجرامی را که واقعا به دنبال آناند، پیدا کنند.
ستارهشناسان با استفاده از این روش، قادر خواهند بود نخستین ستارگان را هنگام برهمکنش با ابرهای هیدروژنی رصد کنند. دانشمندان این روش را به مشاهده یک منظره از طریق چگونگی ظاهر شدن سایههای آن در مه، تشبیه میکنند.
دانشمندان برای به کارگیری روش جدید، طیف وسیعی از روشها را از زمینههای مختلف ترکیب کردند. این به آنها امکان میدهد از تداخل سیگنالهای کیهانی با یکدیگر جلوگیری کنند، این دو را از هم جدا کنند تا پژوهشگران بتوانند اجرام فضایی را منحصرا و با جزئیات بیشتری تجزیهوتحلیل کنند.
کد مطلب: 69222
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69222/سفر-آغاز-جهان-ممکن-می-شود