ایتنا - هرچند هراس از اینکه رباتها به تدریج شغل انسانها را آنها بگیرند جدی و قابل درک است اما پیشرفت رباتهای همراه ارزانتر و هوشمندتر ممکن است به بازار کار جهان رونق بیشتری ببخشد.
آیا رباتها شغل انسانها را تصاحب خواهند کرد؟
2 مرداد 1401 ساعت 12:19
ایتنا - هرچند هراس از اینکه رباتها به تدریج شغل انسانها را آنها بگیرند جدی و قابل درک است اما پیشرفت رباتهای همراه ارزانتر و هوشمندتر ممکن است به بازار کار جهان رونق بیشتری ببخشد.
به طور خاص تجربه شرکتهایی بررسی شده است که از تحول ایجاد شده توسط رباتها سود میبرند. یکی از مهمترین سوالهایی که اغلب در زمینه استفاده از رباتها پیش میآید این است که آیا رشد رباتها فرصتهای شغلی جدید ایجاد میکند یا میلیونها نفر را بیکار میکند؟
این پرسش از آنجا اهمیت پیدا میکند که سرمایه هنگفتی به خودکارسازی صنایع اختصاص مییابد.
خودکار شدن ماشینی از دهه ۱۹۶۰ به سرعت در حال افزایش است. این در حالی است که هوش مصنوعی راههای جدیدی برای نقشآفرینی رباتها در زندگی بشر پدید آورده است. انسانیترین تعاملها هم طی سالهای اخیر ماشینی شدهاند.
به عنوان مثال از رباتها اکنون به عنوان گارسون و نظافتچی در رستورانها استفاده میشود. در همین راستا گزارشی از شیوه جدیدی که یک رستوران در پاریس به کار گرفته است تهیه کردهایم.
رُبات آشپز در پاریس در هر ساعت ۸۰ پیتزا تهیه میکند
از زمان بحران کرونا صاحبان هتل و رستوران با بجران بیسابقهای برای جذب نیرو روبرو شدند. در فرانسه آنها نزدیک به ۱۰ درصد از نیروی خود را از دست دادهاند.
در یکی از رستورانهای پاریس، پایتخت فرانسه یک رُبات جای آشپز رستوران را گرفته است. این ربات میتواند در هر ساعت تا ۸۰ پیتزا را بدون دخالت انسان تهیه و سرو کند.
روند کار آن ساده و شفاف است. مشتری در باجه خودکار سفارش میدهد و سپس ربات خمیر را آماده میکند، سُس میزند، مواد ارگانیک را اضافه میکند و پیتزا را در تنور میگذارد. تحویل پیتزا هم با کدهای کیوآر (QR) که پس از شیوع کرونا رواج زیادی پیدا کرد انجام میشود.
سباستین روورسو، یکی از پایهگذاران این رستوران خودکار میگوید: «دشوارترین فناوری کار با مواد طبیعی است. خمیر حالتی پویا دارد. محصول شاخصههایی دارد که همیشه یکسان نیست. سُسها هم غلظت متفاوتی دارند. در نتیجه خیلی پیچیده بود که نوعی فناوری با قابلیت کار با هرگونه مواد اولیه و بدون هدر دادن آنها تولید کنیم.»
فیلیپ گولدمن، مدیرعامل شرکت پازی رباتیک نیز میگوید: «رباتها خیلی آسانتر، سریعتر و باکیفیتتر از خدمه آشپزخانه میتوانند این روشهای پخت و پز را انجام دهند. این امتیاز رباتها است و به همین دلیل هم به همه بخشها گسترش یافته است. دلیلی ندارد که در رستورانهای فست فود از آنها استفاده نشود.»
فناوری مورد استفاده در این رستوران پاریس هزینه کمی ندارد زیرا ۳۰۰ هزار یورو خرج آن شده است. مخترعان آن میگویند ربات به آشپز امکان میدهد وقت بیشتری را صرف کیفیت مواد اولیه کند.
کد مطلب: 69223
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69223/آیا-ربات-ها-شغل-انسان-ها-تصاحب-خواهند