ایتنا - برای محافظت از جان فضانوردان، جراحی در شرایط ریزگرانش باید با فاصله، ایمن و با کمترین میزان مداخله و نفوذ به درون بدن انجام شود.
ربات جراح عازم ایستگاه فضایی بینالمللی میشود
15 مرداد 1401 ساعت 10:48
ایتنا - برای محافظت از جان فضانوردان، جراحی در شرایط ریزگرانش باید با فاصله، ایمن و با کمترین میزان مداخله و نفوذ به درون بدن انجام شود.
یک ربات جراحی کوچک به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده میشود.
«دستیار رباتیک مینیاتوری درونبدنی» موسوم به «میرا» (Mira)، به گونهای تعبیه شده که درون یک محفظه آزمایشی جای میگیرد و برای اطمینان از اینکه در جریان پرتاب سالم میماند، آزمایش خواهد شد.
به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، «میرا» را میتوان از طریق یک برش کوچک وارد بدن فضانوردان کرد تا جراحی شکم با کمترین تهاجم و کمترین آسیب و نفوذ عمقی انجام شود و ربات میتواند از راه دور کار کند. این ربات ممکن است در آینده به موارد فوریتهای پزشکی خدمات دهد در حالی که اپراتور آن هزاران کیلومتر دورتر از بیمار است.
این ربات در آزمایش قبلی توانست وظایفی مشابه عمل جراحی را در شرایطی که اپراتور ۹۰۰ مایل (حدود ۱۵۰۰ کیلومتر) از ربات دورتر بود، انجام دهد.
ربات هنگامی که در ایستگاه فضایی است خودکار عمل خواهد کرد، نوارهای لاستیکی کشیدهشده را برش میدهد و حلقههای فلزی را در امتداد یک سیم فشار میدهد تا حرکاتی را که در جراحی انجام میشود، شبیهسازی کند.
راشل واگنر، دانشجوی تحصیلات تکمیلی مهندسی دانشگاه نبراسکا اوماها، میگوید: «این شبیهسازیها به دلیل جمعآوری تمام دادههایی که طی آزمایشها به دست میآوریم، اهمیت بسیاری دارند.»
این دستگاه به صورت مستقل برنامهریزی شده است تا پهنای باند ارتباطات ایستگاه فضایی را حفظ کند و مدت زمانی را که فضانوردان باید برای آزمایش صرف کنند، به حداقل برساند. پیشبینی میشود که این ربات به مدت ۵۰ تا ۱۰۰ سال کار کند- اما هدف واقعی ساخت ربات این است که اطمینان حاصل شود در محیطی با گرانش صفر کار میکند.
کد مطلب: 69364
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69364/ربات-جراح-عازم-ایستگاه-فضایی-بین-المللی-می-شود