ایتنا - بدافزارها همان نرم افزارهای مخرب هستند که مجرمان تلاش میکنند تا در سیستم یا رایانهی شما نصب شوند. این نرم افزارها شامل ویروسها، کرمها، اسبهای تروا، جاسوس افزار و باج افزار هستند.
آموزش: در مقابل حملات سایبری چه اقداماتی انجام دهیم؟
26 مرداد 1401 ساعت 10:55
ایتنا - بدافزارها همان نرم افزارهای مخرب هستند که مجرمان تلاش میکنند تا در سیستم یا رایانهی شما نصب شوند. این نرم افزارها شامل ویروسها، کرمها، اسبهای تروا، جاسوس افزار و باج افزار هستند.
طبق آمارهای رسمی، بدافزارها و حملات فیشینگ میتوانند به طور متوسط 2.4 میلیون دلار به شرکتها و کسب وکارها خسارت وارد نمایند. این رقم روز به روز در حال افزایش است چرا که شمار کاربران اینترنت نیز دائما بالا میرود.
رشد روز افزون سایتها و کاربران اینترنتی، پای افراد سودجو و سارقین را به این حوزه باز کرده است. شما ممکن است هر لحظه مورد حمله سایبری قرار بگیرید و اطلاعات یا اموال خود را از دست دهید. برای در امان ماندن از این حملات باید راهکارهایی را از قبل به کار بگیرید تا گرفتار تله این افراد سودجو نشوید
حملات سایبری به چند روش انجام میشوند؟
حملات سایبری با 4 روش کلی امنیت سیستم یا وبسایت شما را تحت تاثیر قرار میدهند. در ادامه به طور مختصر به معرفی این روشها میپردازیم.
1- بدافزارها
بدافزارها همان نرم افزارهای مخرب هستند که مجرمان تلاش میکنند تا در سیستم یا رایانهی شما نصب شوند. این نرم افزارها شامل ویروسها، کرمها، اسبهای تروا، جاسوس افزار و باج افزار هستند. مجرمان سایبری با استفاده از این بدافزارها کنترل کل سیستم شما یا بخشی از آن را به دست گرفته و مقاصد خود را پیش می برند.
2- آسیبپذیری وصلههای امنیتی
مهمترین سد دفاعی سیستم شما در برابر حملات سایبری، وصلههای امنیتی نرم افزارهای شما هستند. این سد دفاعی سیستم شما را در برابر مجرمان سایبری محافظت میکند. اگر آپدیت و به روزرسانی این وصلهها به طور مرتب انجام نشود، این سد دفاعی فرو ریخته و سیستم یا رایانه شما به راحتی آلوده می شود.
3- ترافیک غیر انسانی
ترافیک انترنت تنها به دلیل تعداد کاربران آن نیست. اتفاقا حجم بالایی از این ترافیکها توسط رباتها ایجاد میشوند. فضای اینترنت مملو از رباتهایی است که ترافیک غیر انسانی را ایجاد میکنند. این رباتها میتوانند فعالیتهای مخرب بسیاری را انجام دهند. زمانی که این رباتها به وبسایتی حمله میکنند، با توجه به حجم ترافیکی که ایجاد میکنند، امنیت وب سایت را به خطر میاندازند.
4- مهندسی اجتماعی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، امروزه مهندسی اجتماعی مرسوم ترین روش برای هک سیستم ها و رایانه ها به شمار می رود. در واقع مهندسی اجتماعی مجموعه کارهایی است که هکرها یا مجرمان سایبری انجام می دهند تا از کاربران اطلاعات بگیرند. آن ها به راحتی با این روش سایت ها و رایانه های شما را آلوده میکنند. شایع ترین روش استفاده از این روش، فیشینگ است. در این روش مجرمان از طریق ایمیل یا هر چیز دیگری با مخاطب خود ارتباط برقرار کرده و با قانونی جلوه دادن عملکرد خود آن ها را فریب می دهند. سپس کاربران اطلاعات خود را در اختیار این افراد قرار می دهند، بدون آنکه از پیامد این کار خود مطلع باشند. مثلا مجرمی با مخاطب خود تماس گرفته و به او می گوید قصد دارد که برای سایتش به صورت رایگان تست امنیت را انجام دهد در نتیجه به داده ها نیاز دارد. از این طریق کاربران مجاب می شوند که این کار قانونی است و بهتر است داده ها در اختیار این فرد قرار بگیرند. غافل از اینکه حمله سایبری صورت گرفته و امنیت سایت زیر میرود.
کد مطلب: 69454
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69454/آموزش-مقابل-حملات-سایبری-اقداماتی-انجام-دهیم