کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سیارکی به اندازه برج پیزا در حال نزدیک شدن به زمین است

27 مرداد 1401 ساعت 10:07

ایتنا - ستاره‌شناسان مسیر حرکت و گذر این سیارک را از نزدیک زیر نظر دارند.



بنا به گفته ناسا، سیارکی که کمی از برج کج پیزا بزرگ‌تراست، روز پنجشنبه [۱۸ اوت ۲۰۲۲] به زمین نزدیک می‌شود.

به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا در بخش پایش سیارک‌ها گفته است پیش‌بینی می‌شود که سنگ فضایی به نام «۲۰۲۲پی‌­سی» (2022PC) روز ۱۸ اوت به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین، در شش میلیون و ۳۰۰ هزار کیلومتری برسد.

برای درک بهتر این موضوع باید اشاره کنیم که میانگین فاصله بین زمین و ماه نزدیک به ۲۳۹ هزار مایل یا حدود ۳۸۴ هزار و ۶۳۳ کیلومتر است.

بخش پایش سیارک‌ها فهرستی از سیارک‌هایی را نشان می‌دهد که در محدوده ۴.۶ میلیون مایلی ۷.۴ میلیون کیلومتری به زمین نزدیک می‌شوند.

طبق اعلام پایش سیارک‌ها، اجرام فضایی بزرگ‌تر از حدود ۱۵۰ متر (۴۹۲ فوت) که ممکن است از این فاصله به زمین نزدیک‌تر شوند، اجرام بالقوه خطرناک (PHO) نامیده می‌شوند.

این سیارک با عرض ۵۸ متر، یعنی تقریبا به اندازه یک هواپیما، نخستین بار در ژوییه ۲۰۲۲ کشف شد و مشخص شد که در نزدیکی مدارهای زمین و زهره در گردش است. 

پیش‌بینی می‌شود این سیارک با سرعتی در حدود ۱۴۵۸۰ کیلومتر بر ساعت (۹۲۲۷ مایل بر ساعت) به زمین نزدیک شود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود این سنگ فضایی بدون ایجاد هیچ خطری از کنار زمین عبور کند، ستاره‌شناسان با دقت مسیر آن را زیر نظر دارند و روندهای احتمالی گذار آن را در آینده مدل‌سازی می‌کنند.

مشخص شده که این سنگ هر چند سال یک بار به زمین نزدیک می‌شود.

این سنگ دوباره در سال ۲۰۲۶ به سیاره زمین نزدیک می شود، اما تا سال ۲۰۴۳ به فاصله‌ای نخواهد رسید که اینک به زمین نزدیک شده است.

ناسا در حال بررسی سیارک‌های بالقوه خطرناکی است که ممکن است به زمین برخورد کنند و موجب ویرانی شوند.

ناسا از طریق آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه (دارت)، همچنین قصد دارد با به‌کارگیری روش «ضربه جنبشی» از طریق ایجاد برخورد عمدی میان یک فضاپیما با سرعت بالا با سیارکی شناخته‌ شده، مسیر آن سنگ فضایی را تغییر دهد.

فضاپیمای دارت بدون توقف در حال حرکت به سمت هدف برخورد خود در تاریخ ۲۶ سپتامبر، حرکت کرده است، که در آن قرار است با سرعت حدود ۶ کیلومتر بر ثانیه با سیارک کوچک قمر دیمورفوس با عرض ۱۶۰ متر - که به دور یک سیارک همراه بزرگ‌تر خود به نام دیدیموس می‌گردد ​​- برخورد کند تا مدار آن را کمی تغییر دهد.

 اگرچه نه دیمورفوس و نه دیدیموس هیچ‌گونه تهدیدی برای زمین محسوب نمی‌شوند و«دستکم تا یک قرن آینده» هیچ سیارکی در اندازه‌های آن‌ها، به لحاظ احتمال برخورد با سیاره ما خطرناک نیست، اما ناسا امیدوار است با این تمرین، ظرفیت و احتمال شیوه «انحراف سیارک» را در چارچوب روشی برای دفاع سیاره‌ای، آزمایش کند.  


کد مطلب: 69467

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69467/سیارکی-اندازه-برج-پیزا-حال-نزدیک-شدن-زمین

ايتنا
  https://www.itna.ir