نشست خبری شهریور ماه سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با حضور برخی از مدیران این سازمان، و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش ایتنا از این سازمان، در این نشست، حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره ضمن تسلیت فوت مهسا امینی، امیرحسین خادمی و همچنین سایر قربانیان روزهای اخیر، در مورد موضع این سازمان در مواجهه با طرح صیانت تاکید کرد: موضع ما همیشه رد این طرح بوده و سازمان انتقادات خود را بارها بیان کرده است. اما تغییری در این طرح رخ نداده و متأسفانه اجازه داده نشده نمایندگان بخش خصوصی در نظارتها حضور داشته باشند.
او در رابطه با بیست و ششمین دوره نمایشگاه الکامپ هم ضمن عذرخواهی بابت تأخیر پیشآمده اظهار امیدواری کرد که با وجود ارتباطات بینالمللی جدید این نمایشگاه در آبان ماه سال جاری پرشورتر و با تنوع بیشتری پس از سه سال برگزار شود.
اسلامی همچنین با اشاره به برخورد قهری با برخی از پلتفرمها تأکید کرد: برخوردهایی نظیر حکم زندان برای مالکان برخی پلتفرمها خط قرمز این سازمان است. حتی اگر تخلفی صورت گرفته باشد هم نحوه برخورد باید در راستای اعتلای اکوسیستم باشد. برخوردهایی مانند محکوم کردن به زندان، مخالف با نوآوری در قوه قضائیه است. او اشاره کرد در چنین شرایطی به فعالیت نهادهای نظارتی در مجلس و دولت نیاز است.
رئیس هیئت مدیره نصر تهران همچنین بر موضعگیری این سازمان در برابر افزایش تعرفه تلفن ثابت نیز توضیح داد: چه در تعرفه ثابت و چه در همراه کاملا به این موضوع اذعان داریم که باید برای ارتقای کیفیت، افزایش قیمت اتفاق بیفتد، با چیزی که مخالفیم موضوع انحصار است، انحصار همیشه باعث افت کیفیت در خدمات و محصولات میشود.
روز جهانی فناوری اطلاعات
در بخش دیگری از این نشست، علیرضا کشاورز جمشیدیان، دبیر نصر تهران، از فضای مسموم و پیشنهادهای اخیر به تاکسیهای اینترنتی انتقاد کرد و توضیح داد که عدم شفافیت قبل از هر چیز به خود حاکمیت ضربه میزند.
به گفته وی، روز فناوری اطلاعات، با تلاش سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در تقویم ملی به ثبت رسید و از اقدامات این سازمان و تعاملات انجام شده با یونسکو در جهت ثبت روز جهانی فناوری اطلاعات خبر داد.
گشت ارشاد فناوری
مطابق این گزارش، جعفر محمدی، عضو هیئت رئیسه این سازمان در واکنش به موضوع طرح صیانت گفت: از سال ۹۷ که طرح اولیه صیانت مطرح شد تاکنون که دولت خارج از مجلس شورای اسلامی سایر تکههای این پازل را دنبال میکند، نصر همیشه نسبت به آن حساس بوده و از طریق آگاهیسازی تلاش کرده است تا مردم را نسبت جزئیات این موضوع آگاه کند.
وی در مورد اقدامات این سازمان در راستای مخالفت با طرح صیانت گفت: در بررسی طرح برای سازمان نظام صنفی رایانهای کرسی در نظر گرفته شده بوده اما این کرسی حذف شد. او در مورد چرایی حذف این کرسی توضیح داد: گفتیم قطعی اینترنت در آبان 98 به کسب و کارها لطمه زده است و این انتقادمان باعث شد حذف شویم.
او همچنین به بیانیه نصر در مورد فیلترینگ اشاره کرد و گفت: نظر سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در این موارد شنیده نمیشود. محمدی یادآور شد که نصر پیش از این نیز مخالفت خود را درباره مبارزه با قاچاق از طریق پلتفرمها اعلام کرده است. او در انتها گفت: هر جا که مخالفت کردهایم، حذف شدهایم و همین نشان میدهد که راه درست را رفتهایم.
مطابق گزارش روزنامه فناوران، جعفر محمدی، در بخش دیگری از سخنان خود از حضور «گشت ارشاد در اکوسیستمهای فناورانه» خبر داد و اعلام کرد پلتفرمهای اینترنتی که در مورد مرگ مهسا امینی عکسالعمل نشان داده بودند را مجبور به حذف توییتهایشان کردهاند.
او در این باره گفت: اگر تاکسیهای اینترنتی اجازه داشته باشند با یک دکمه و اعلام مسافر بدحجاب، مسافر را در هر نقطه پیاده کنند، مسائل بسیار خطرناکی اتفاق میافتد. وی بیان اینکه کسب و کارها باید با حضور نیافتن در این جلسات، مخالفت خود را ابراز کنند، گفت: البته این نظر شخصی من است ولی متاسفانه با رفتارهایی که ریاست اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در پیش گرفته، ممکن است کسب و کارها مجبور به همراهی شده باشند.
وی افزود: میبینیم که گشت ارشاد با نیروهای آموزش دیده هم میتواند موجب بحران شود؛ حالا با این تصمیمات داریم هر راننده تاکسی را که ملاحظات را نمیداند به عنوان یک نیروی گشت ارشاد وارد خیابان میکنیم که اقدامات خودسرانه این رانندگان میتواند بحرانهای جدی ایجاد کند. وی تاکید کرد: کسانی که چنین طرحهایی را ارائه میکنند، اتحادیه کسب و کارهای مجازی که همراهی میکند و کسب و کارهای مجازی که چراغ سبز به این طرح نشان میدهند، مسئول هر بحرانی هستند که در جامعه ایجاد بشود. ما اعلام کردیم که این تصمیم غیرکارشناسی و غیر صولی و غیرقابل دفاع است.
او در هر حال این کار را غیرقابل دفاع خواند و از کسب و کارها خواست نسبت به تصمیمات غیرکارشناسی عکسالعمل نشان دهند.
ضرورت مشورت با نهاد خصوصی
حمید بابادینیا، عضو هیئت مدیره نصر تهران نیز در مورد طرح صیانت گفت: سر و سامان دادن به کسب و کارها در فضای سایبری یکی از وظایف قانونی نصر است. قانون چنین فراگیری در مورد اینترنت میتواند به کسبوکارهای این سازمان لطمه بزند، در صورتی که قانون باید حامی سازمان باشد و تصمیمات از مجاری قانونی و از طریق کمیسیونهای تخصصی و با مشارکت و همکاری اتخاذ شود. او افزود: اگر تصمیمگیری در مورد این قانون در کمیسیون عالی صورت بگیرد، امکان تعامل از بین خواهد رفت. لازم است مشورت با سازمان نصر مورد توجه قرار گیرد و این طرح در بخشهای مختلف بررسی شود.
بابادینیا در ادامه گفت که در عصر حاضر اینترنت لازمه رشد اقتصادی است و محدودسازی آن مانعی برای این رشد است و در سالهای اخیر همواره بهعنوان هدفی مهم مطرح شده است. او تأکید کرد: بهخاطر مشکلات کوچک نباید کلیت اقتصاد را دچار مشکل کنیم.
چارچوبها در حمایت کسب و کارها باشند
مصطفی محمدی اردهالی، مدیر اسبق انجمن شرکتهای اینترنتی و از پیشکسوتان حوزه اینترنت کشور نیز در خصوص طرح صیانت عنوان کرد: اگر تصمیم بر انجام کار تخصصی است، نیاز است کسانی که در این حوزه دخیل و فعال هستند مشارکت داشته باشند و بخش خصوصی نیز در این تصمیمات نماینده داشته باشد. او تأکید کرد: در ابلاغیه اخیر مربوط به این طرح به طور بیسابقهای برای وزارتخانهها و نهادهای مختلف برای اجرای قانون تعیین تکلیف شده است.
محمدی اردهالی به طرح تکفا اشاره کرد و یادآور شد که در این طرح قرار بر این بوده است که جهت رشد اقتصاد دیجیتال از فناوری اطلاعات در تمام وزارتخانهها استفاده شود.
او توضیح داد کشورهای جهان در حال حرکت بهسوی مقرراتزدایی بیشتر هستند تا کسب و کارها محدودیتی نداشته باشند. او افزود: کسی مخالف وجود چارچوب نیست؛ اما چارچوبهایی که حامی کسب و کارها هستند. اگر ما در کسب و کارها ندانیم که چه تصمیم برایمان گرفته شده، امکان برنامهریزی هم نخواهیم داشت.
او بیان کرد طرحهایی که اینترنت را فضای امنی برای کودکان و دانشآموزان میسازند، اثرات مثبتی بههمراه خواهند داشت، اما چنین چیزی به معنای تعیین تکلیف برای مردم نیست. او افزود: فضای دسترسی به اینترنت باید سالمسازی شود.
او در انتها تصویب طرحهایی مانند طرح صیانت در هر نهادی جز مجلس را غیرقانونی خواند و تأکید کرد: اگر خردمند باشیم کسب و کارهای کوچک را به سمت پلتفرمهای داخلی میبریم، نه اینکه با اقداماتی مانند کمکردن پهنای باند اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.
انتقاد به طرح جدید بانک مرکزی
رضا قربانی، عضو هیئت مدیره و رئیس کمیسیون فینتک بر حمایتهای این سازمان از کسب و کارها تأکید کرد و با اشاره به طرحها و قانونهای اخیر در حوزه بانکداری گفت: طرح بانکداری اسلامی در مجلس مصوب شده و در صف تصویب در شورای نگهبان قرار دارد. این طرح دو اشکال بزرگ دارد و آن اینکه فناوری در آن دیده نشده و این در حالی است که در چند سال اخیر پیشرفتها در حوزه فناوری حوزه مالی اتفاق افتاده است. او افزود: ایراد مهمتر اینکه نهادی مانند بانک مرکزی که یک وظیفه بیشتر ندارد و آن حفظ ارزش پول ملی است، وظایف بسیاری دیده شده است از جمله اشتغال که ربطی به بانک مرکزی ندارد. موضوع بعدی بحث حسابهای تجاری است. درباره حسابهای تجاری سازمان نظام صنفی به دنبال تعامل است و نباید آرامش جامعه را برهم زد.
قربانی در ادامه به رمزریال در بانک مرکزی هم پرداخت و گفت بانک مرکزی در تصمیمی درست میخواهد سکه و اسکناس را به شکل توکنهای دیجیتال احیا کند اما بیان آن به شکل درستی نبوده است. در تعامل با بانک مرکزی متوجه شدیم اینگونه نیست که بانک مرکزی بخواهد به طور کامل سکه و اسکناس را حذف کند.
عضو هیئت مدیره نصر تهران همچنین از تشکیل کمیسیون لندتک نصر تهران در روزهای آتی خبر داد وگفت: این کمیسیون به زودی تشکیل میشود. همچنین برای تشکیل کمیسیون بانکداری دیجیتال نیز برنامهای داریم.