ایتنا - به نظر میرسد گوگل دسترسی به سرویس ترجمه گوگل (Google Translate) را در بخشهایی از چین متوقف کرده و کاربران را به دامنه هنگ کنگی خود هدایت میکند که در سرزمین اصلی چین قابل دسترس نیست.
این تغییر روی استفاده از قابلیتهای ترجمه اپلیکیشنهایی مانند KOReader که ابزار مشاهده سند است و همچنین قابلیت ترجمه درون مرورگر کروم، برای کاربران مقیم چین تاثیر گذاشته است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، گوگل همواره رابطه پیچیدهای با دولت چین داشته است. این شرکت در سال ۲۰۰۶ با نسخهای از موتور جست و جوی خود که هدف مقررات سانسور دولت چین قرار گرفت، وارد بازار این کشور شد. اما در واکنش به حملات هک تحت حمایت دولت و دستور پکن برای مسدود شدن سرویسهای گوگل در واکنش به انتشار ویدئویی از رفتار قهرآلود نیروهای امنیتی چین با تبتیها در یوتیوب، گوگل سرویس جست و جوی خود را در سرزمین اصلی چین تعطیل کرد و درخواستهای جست و جو را به دامنه هنگ کنگی سانسورنشده خود هدایت کرد.
گوگل در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ راه اندازی مجدد سرویس جست و جو در چین که نتایج جست و جو را سانسور نمیکرد را بررسی کرد اما این برنامهها پس از اختلافات در تیم حریم خصوصی گوگل، بینتیجه ماند.
این شرکت در سال ۲۰۲۰ پس از اجرای یک قانون امنیت ملی در هنگ کنگ که به مقامات محلی قدرت تجسس بیشتری میبخشید، اعلام کرد به درخواست مقامات اجرایی هنگ کنگ برای دریافت اطلاعات کاربران، مستقیما پاسخ نخواهد داد و از آنها خواهد خواست از طریق پیمان همکاری قانونی دوجانبه با آمریکا اقدام کنند.
بر اساس گزارش وب سایت تِک کرانچ، گوگل در این باره اظهارنظر نکرده است. با فرض این که غیرفعال شدن سرویس ترجمه گوگل، یک مشکل فنی نیست، غیرفعال شدن این سرویس در بخشهای زیادی از سرزمین اصلی چین، ممکن است با کنگره ملی حزب کمونیست چین در ۱۶ اکتبر مرتبط باشد. دولت چین پیش از این قبل از برگزاری رویدادهای مهم سیاسی و سالگردهای سیاسی مهم، سرویسهای گوگل را مسدود کرده است.