کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ماموریت دارت ناسا به طور بالقوه از زمین در برابر سیارک‌های سرکش دفاع کرد

سايت خبری ايتنا , 24 مهر 1401 ساعت 21:56

ایتنا - ناسا، برای تست قابلیت دارت، یک سیارک نزدیک به زمین به نام دیمورفوس را، که خودش به دور یک سیارک بزرگتر به نام دیدیموس می‌چرخد، هدف قرار داد. نه ماه پس از اینکه ناسا برخوردکننده DART را به مسیر برخورد با دیمورفوس فرستاد، در 26 سپتامبر 2022 با این سیارک برخورد کرد.


تست تغییر مسیر دوگانه سیارک (DART) یک ماموریت آزمایشی است که در نوامبر 2021، برای تعیین اینکه آیا امکان انحراف یک جرم آسمانی با تغییر مدار آن با استفاده از یک برخورد جنبشی وجود دارد یا خیر، به فضا پرتاب شد. به بیان ساده می‌توان گفت که این به معنای برخورد با یک شهاب‌سنگ یا سیارک در حال حرکت در مدارش با نیروی کافی به منظور تغییر مسیر و دور کردن آن از مسیر اصلیش است.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، ناسا برای نشان دادن این موضوع یک سیارک نزدیک به زمین به نام دیمورفوس را، که خودش به دور یک سیارک بزرگتر به نام دیدیموس می‌چرخد، هدف قرار داد. نه ماه پس از اینکه ناسا برخوردکننده DART را به مسیر برخورد با دیمورفوس فرستاد، در 26 سپتامبر 2022 با این سیارک برخورد کرد.

داده‌های اولیه از این برخورد امیدوارکننده به نظر می‌رسند، و ناسا بقایای ناشی از این ضربه را در فاصله 6000 مایلی این سیارک شناسایی کرد. کمی بیش از دو هفته زمان برد تا دانشمندان ناسا نتایج این برخورد را تجزیه و تحلیل کنند، و در 11 اکتبر 2022 مأموریت DART را موفقیت‌آمیز اعلام کردند.
 


مشاهدات ناسا نشان داد که ضربه برخوردکننده DART مدار دیمورفوس را 32 دقیقه تغییر داده است. با توجه به اینکه ناسا برای اعلام موفقیت آمیز بودن این ماموریت تنها به تغییر زمان مداری 73 ثانیه نیاز داشت، این تغییر نیم ساعته در زمان مداری سیارک تایید بر موفقیت آن است.

پس از موفقیت ماموریت، بیل نلسون، مدیر ناسا، مأموریت DART را نقطه عطفی برای دفاع سیاره‌ای دانست. ناسا همچنین تصریح کرد که هدف این مأموریت صرفاً آزمایشی بوده و این سیارک‌ها - دیمورفوس و دیدیموس - هیچ خطری برای زمین قبل یا بعد از این برخورد نداشته‌اند.
 


کد مطلب: 70030

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/70030/ماموریت-دارت-ناسا-طور-بالقوه-زمین-برابر-سیارک-های-سرکش-دفاع

ايتنا
  https://www.itna.ir