ایتنا - نماینده مجلس: متاسفانه اپهای داخلی ارتباطات جهانی ما را کاهش میدهند. ما نمیتوانیم مردم را در بستر جزیرهای و به صورت آکواریومی پرورش دهیم. کشورهای بسیاری چنین تجربهای در خصوص استفاده از اپهای داخلی را داشتند، اما حاصلی نداشته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
هر زمان دری به تختهای میخورد اینترنت را قطع میکنند
23 مهر 1401 ساعت 12:39
ایتنا - نماینده مجلس: متاسفانه اپهای داخلی ارتباطات جهانی ما را کاهش میدهند. ما نمیتوانیم مردم را در بستر جزیرهای و به صورت آکواریومی پرورش دهیم. کشورهای بسیاری چنین تجربهای در خصوص استفاده از اپهای داخلی را داشتند، اما حاصلی نداشته است.
مهسا امینی ۲۲ شهریور ماه فوت کرد و بعد از فوت او اعتراضات در کشور آغاز شد. اعتراضات باعث محدودیت اینترنت و همین محدودیتها موجب صدماتی به کسبوکارهای اینترنتی شد. اگر چه ضربه به کسبوکارهای اینترنتی بیش از سایر کسبوکارها بود، اما این آسیب تنها به کسبوکارهای اینترنتی ختم نشد و سایر کسبوکارها را نیز تحت تاثیر قرار داد. آسیبی که محدودیت اینترنت به کسبوکارها و اقتصاد کشور وارد کرده است، محور گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با ۵ نماینده مجلس است.
پلتفرمهای داخلی ظرفیت مناسبی دارند؟
جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه محدود کردن اینترنت میلیاردها تومان خسارت بر مردم وارد کرده است، گفت: زمانیکه چالشی در این سطح رخ میدهد قطع اینترنت در یک محدودهای طبیعی است. اما اینکه اینترنت کل کشور را محدود کنند باعث وارد آمدن میلیاردها خسارت بر مردم میشود. او ادامه داد: هر زمان دری به تختهای میخورد اینترنت را قطع میکنند و اینگونه نمیتوان کشور را اداره کرد. چون حقوق مردم ضایع و فضای ناامنی در کشور القا میشود همچنین به اقتصاد کشور نیز آسیب وارد میشود. اقتصاد امروز مبتنی بر ارتباطات دیجیتال، الکترونیک و اینترنت است. بسیاری از کارهای مردم در بستر اینترنت انجام میشود و این نحوه تصمیمگیری و نحوه محدودسازی اینترنت کار اشتباهی است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اپلیکیشنهای داخلی ظرفیت مناسبی ندارند، تاکید کرد: لازمه استفاده از نرمافزارهای داخلی کارآمدی این اپلیکیشنها است اگر مردم ببینند که اپهای داخلی کیفیت و امنیت بالاتری دارد و برای حریم خصوصی فرد ارزش قائل است، ناخودآگاه به سمتشان میروند و نیاز به تبلیغ نیست. او ادامه داد: اما متاسفانه اپهای داخلی ارتباطات جهانی ما را کاهش میدهند. ما نمیتوانیم مردم را در بستر جزیرهای و به صورت آکواریومی پرورش دهیم. کشورهای بسیاری چنین تجربهای در خصوص استفاده از اپهای داخلی را داشتند، اما حاصلی نداشته است. جهان، جهان ارتباطات است و نمیتوانیم مردم را از عرصه ارتباطات بینالمللی محروم کنیم. همچنین این امر به رابطه مردم با حاکمیت و حقوق مردم آسیب میزند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: زمانیکه صحبت از دهکده جهانی میشود و جهان را در حد یک دهکده به هم فشرده و مرتبط میبینیم، نمیتوانیم بگوییم سیاست ما بر این است که ارتباطات را در درون مرزهایمان محدود کنیم. چون امکانپذیر نیست و این جز آسیب به اقتصاد و خراب کردن رابطه مردم با حاکمیت و همچنین رواج فیلترشکن و شیوههای غیرمجاز ارتباطات هیچ حاصلی ندارد. اگر تاکنون محدودسازی تلگرام و ماهواره حاصل داشته این راه را ادامه دهند، اما اگر اینچنین نیست پس ادامه سیاستهای نادرست، اشتباه است.
فتحالله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تاثیر محدودیت اینترنت در اقتصاد کشور، گفت: «اغتشاشات» و محدودیت اینترنت در اقتصاد کشور قطعا تاثیر داشته است.
مردم به پلتفرمهای خارجی عادت کردهاند و با وجود تاکیدهایی که در سالهای اخیر شده پلتفرمهای داخلی تقویت نشده است. او ادامه داد: باید از شرایط امنیتی عبور و در شرایط آرام با هم گفتوگو کنیم و بخشی از زیان مردم جبران شود. ما باید بتوانیم از پلتفرمهای داخلی و برخی از پلتفرمهای خارجی در حدی که به امنیت ملی آسیب نزند استفاده کنیم. ابتدا باید پلتفرمهای داخلی را تقویت کنیم، اما اقدام خاصی در سالهای اخیر انجام نشده است. ما امکانات غرب را نداریم و دانش ما در این حوزه جدید است، اما ظرفیتهای ما کم نیست. کمیسیون اقتصادی قرار است جلساتی را با مسوولان برگزار کند تا از آمار آسیب به اقتصاد کشور مطلع شویم.
کد مطلب: 70045
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/70045/زمان-دری-تخته-ای-می-خورد-اینترنت-قطع-می-کنند