ایتنا - آیا می دانستید که طبق گزارش مرکز جرایم اینترنتی FBI (2015-2020)، جرایم سایبری علیه کودکان در مقایسه با سال 2019، 144 درصد افزایش یافته است؟
امنیت آنلاین کودکان چگونه به خطر میافتد؟
3 آبان 1401 ساعت 3:01
ایتنا - آیا می دانستید که طبق گزارش مرکز جرایم اینترنتی FBI (2015-2020)، جرایم سایبری علیه کودکان در مقایسه با سال 2019، 144 درصد افزایش یافته است؟
متأسفانه، مجرمان سایبری تنها شرکتهای بزرگ را هدف قرار نمی دهند، بلکه بسیار رایج است که کودکان، قربانی جرایم سایبری شوند.
کودکان تمایل به اشتراک گذاری بیش از حد و نادیده گرفتن امنیت سایبری دارند که آنها را به هدف اصلی تهدیدات سایبری تبدیل می کند. هکرهای غیراخلاقی از ساده لوحی کودکان برای نفوذ به داده های حساس، نصب بدافزار یا حتی سرقت پول از کیف پول شما استفاده می کنند. در این مقاله، رایجترین تهدیدات سایبری برای فرزندان شما و نحوه جلوگیری از آنها را بررسی میکنیم.
5 تهدید رایج سایبری برای کودکان
از میان بسیاری از تهدیدات سایبری، کودکان هدف قرار میگیرند و قربانی روشهای خاصی می شوند. در اینجا لیستی از 5 مورد از رایج ترین آنها آمده است.
1- زورگویی سایبری
هیچ تهدید سایبری دیگری علیه کودکان به اندازه آزار و اذیت زورگیری سایبری برجسته نبوده است. متأسفانه، قلدری آنلاین منجر به افزایش استرس و اضطراب و پایین آمدن اعتماد به نفس در بین بچه ها می شود.
یک موسسه DQ در سال 2020 کودکان 8 تا 12 ساله را مورد بررسی قرار داد و دریافت که 50 درصد آنها آزار و اذیت سایبری را به شکلی تجربه کرده اند. بنابراین اگر کودک شما بین 10 تا 14 سال سن دارد، حداقل یک بار ممکن است مورد آزار و اذیت آنلاین قرار گرفته باشد.
برای جلوگیری از آزار سایبری، اصول اولیه ایمنی سایبری را به فرزندان خود بیاموزید، فعالیت در رسانه های اجتماعی و زمان بازی را محدود کنید و با مسئولین مدرسه فرزندان خود در مورد راه هایی که می توانید برای مقابله با این مشکل همکاری کنید، صحبت کنید. مهم ترین نکته برای والدین این است که هوشیار بمانند و قبل از اینکه مشکل از دستشان خارج شود، متوجه آن شوند.
2- فیشینگ
میلیون ها کودک روزانه از ابزارهای یادگیری آنلاین و پلتفرم های رسانه های اجتماعی استفاده می کنند. از آنجایی که ویروس کرونا (COVID-19 ) فرزندان را برای استفاده از کلاسهای درس مجبور به استفاده از پلتفرمهای آنلاین کرد، فیشینگ حتی گستردهتر شد.
متداول ترین روشهای فیشینگ بر علیه کودکان عبارتند از:
• پیوندهای مخرب یا وب سایت هایی که بچه ها روی آنها کلیک می کنند
• ایمیل های فیشینگ
• پیام های متنی که حاوی یک پیوند مخرب هستند
• فیشینگ از طریق تماس های صوتی
کودکان معمولاً طبیعتی قابل اعتماد دارند که مجرمان سایبری از آن برای اهداف خود استفاده می کنند. چند نمونه واقعی از ایمیلهای فیشینگ یا پیامهای متنی را به فرزندان خود نشان دهید و به آنها بیاموزید که نشانههایی از تلاش کلاهبرداران برای کلاهبرداری شخصی از آنها را شناسایی کنند.
از طرف دیگر، یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) می تواند داده های شما را از چشمان کنجکاو پنهان نگه دارد. استفاده از VPN ممکن است به شما در جلوگیری از هدف قرار گرفتن توسط مجرمان سایبری در وهله اول کمک کند. VPN های مختلفی برای هر نیاز و بودجه ای وجود دارد.
کد مطلب: 70174
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/70174/امنیت-آنلاین-کودکان-چگونه-خطر-می-افتد