سردار جلالی: فیلتر اینستاگرام کار بسیار هوشمندانه و دقیقی بود
ایتنا - رییس سازمان پدافند کشور: هیچ تعریفی جز خصومت از اینستاگرام نمیتوان برداشت کرد.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل فیلترینگ پلتفرم اینستاگرام را «بسیار هوشمندانه و دقیق» توصیف کرد.
جلالی با حضور در نشستی در شبکه خبر سیما، در سخنانی با اشاره به نقش جنگ سایبری در حوادث اخیر، اظهار کرد: هیچ چیز جز خصومت در رفتارهای دوگانه و متناقض پلتفرم اینستاگرام در حوادث اخیر وجود ندارد.
وی افزود: این پلتفرم توانایی اعمال فیلترینگ بسیار بالایی دارد و مثلاً حتی اسم و عکس سردار سلیمانی را کلاً در فضای خود فیلتر میکند و در عین حال همین پلتفرم آموزش استفاده از سلاح و ساخت کوکتل مولوتوف یا فراخوان دادن را تشخیص نمیدهد و فیلتر نمیکند.
رییس سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: همین پلتفرمی که اجازه نمیدهد عکس آرتین و آرشام منتشر شود تا مظلومیت بچه چهارسالهای که پدر و مادر و برادرش در حادثهای ناجوانمردانه به شهادت رسیدند عیان شود، در عین حال حوادث جعلی و هرکس که در هرجا فوت میکند به کشته جمهوری اسلامی تبدیل میشود و برایش پرونده کاذب درست میکنند.
جلالی تاکید کرد: هیچ تعریفی جز خصومت از این پلتفرم نمیتوان برداشت کرد. ما آن را ابزاری در اختیار استکبار جهانی و دشمنان میدانیم و سلاحی که در اختیار آنان قرار گرفته است تا علیه کشور کار کنند.
وی با اشاره به اعتراض جلیقه زردها در فرانسه بیان کرد: مکرون از اینترنت کالیفرنیایی شکایت کرد، زیرا جلیقه زردها را علیه مردم فرانسه تحریک میکرد و بعد از دولت فرانسه باج خواهی میکرد که در نهایت فرانسه گفت ما اینترنت ملی خود را پایه خواهیم گذاشت.در دولت گذشته در این مفاهیم ساده چالش داشتیم و ۸۵ درصد از اینترنت خود را در اختیار این پلتفرمها قرار دادیم آن هم بدون هیچ تعهدی.
وی گفت: کار بسیار هوشمندانه و دقیقی بود که با این پلتفرمها برخورد شده و فعالیتهای آنها تا حد بسیار زیادی محدود شده است.
بخشهای دیگری از صحبتهای سردار جلالی به شرح زیر است:
- در اروپا قانونی به نام حفاظت از حقوق شهروندی در فضای مجازی وجود دارد که ترجمه فارسی آن، قانون صیانت است.
- اگر عین قانون اروپا را تصویب کنیم از طرح صیانت بسیار شدیدتر است.
- آیا حضور در فضای مجازی نیاز به قانون دارد یا خیر؟ اگر نه که میشود همین جنجالی که امروز در فضای مجازی شاهدیم که هرکس یک شایعهای را منتشر میکند و فضا را ملتهب میکند.
- برای شورای امنیت ملی اثبات شده بود که این دو پلتفرم فیلتر شده، مخل امنیت کشور هستند. اینها دیگر تبدیل به ماشین تجهیزات جنگی شده اند.
- در دولت گذشته در این مفاهیم ساده چالش داشتیم و ۸۵ درصد از اینترنت خود را در اختیار این پلتفرمها قرار دادیم آن هم بدون هیچ تعهدی.
بزرگوار ، گاه دفاع اشتباه و با تعجیل عامل محکومیت بیگناه می شود ، خرد جمعی به معنای مشورت با همفکران نیست ، در مشورت باید نظر همه طیف ها مورد بررسی و توجه باشد ، با زوم کردن برروی اینستاگرام ، آنرا بیش از پیش مطرح کردیم ، به عبارتی شاید مفت و مجانی مبلغ اینستاکرام شدیم ، و آیا این پدافند غیر عامل معکوس نبوده؟ شاید ، اما با بزرگنمایی آنچه مخالفش هستید ، به نوعی به آن بها داده شد. همه میدانند آنچه مکتوب میشود ، به راحتی می تواند مستند واقع شده و رد یا تایید آن ساده تر است ، اما قدرت شایعات که دهان به دهان میشود بیشتر و انکار و رد آن بسیار سخت خواهد بود ، گاه خواسته یا ناخواسته بر اثر پافشاری بر نظر و ایده ای نقطه ضعف میشود ، اینستاگرام قبلا برای اکثریت یک مکان شوخی و طنز بود ، کمتر کسی آنرا جدی میگرفت ، چون فرهنگ ما با فرهنگ دنیای غرب بسیار متفاوت است ، حال آیا با فیلتر کردن به آن بها ندادیم؟ و فراموش نکنیم در دنیای امروز ، برنده کسی ست که تعامل دارد ، تعامل نه به معنای تسلیم ، تعامل به معنای در میدان مبارزه بودن ، و اثبات اینکه ما هم حرف برای گفتن داریم ، نفی آنچه که ما نمی پسندیم , تغییری در واقعیت وجودی ، یک وجود نمی دهد ، اینساگزام و امثال آن وجود دارد ، یکی را فیلتر کردیم ، بعدی و بعدی را چکار کنیم ؟ همه را فیلتر کنیم؟ یعنی برای مقابله فقط یک راهکار وجود دارد؟ در هشت سال جنگ ، آموختیم که برای حفاظت ، یگانه راه ساخت پناهگاه نیست ، آیا پس از جنگ فقط همه تلاش در ساخت پناهگاه صوزت گرفت؟ زندگی در این روزگار و شاید همه دوران ها علاوه بر زبان گویا نیاز به گوش شنوا هم دارد ، باید و باید ، خوب شنید و خوب گفت. به هر حال امید که هر آنچه خیر است پیش روی همه قرار گیرد.انشااله.
هوشمندانه بودن یا نبودن طرحهای محدود کننده در حوزه اینترنت را باید کاربران و انجمنهای تخصصی تشخیص دهند نه آن کسانیکه با جهالت خود معضلات اساسی برای کشور بوجود آورده اند .