ایتنا - دانشمندان بهتازگی با تماشای حرکت نور از میان خوشههای ستارهای دوردست، ماده تاریکی را شناسایی کردهاند که ۱۲ میلیارد سال پیش، کهکشانها را احاطه کرده بود.
اتمسفر زمین راهی برای کشف اسرار ماده تاریک
10 آبان 1401 ساعت 22:31
ایتنا - دانشمندان بهتازگی با تماشای حرکت نور از میان خوشههای ستارهای دوردست، ماده تاریکی را شناسایی کردهاند که ۱۲ میلیارد سال پیش، کهکشانها را احاطه کرده بود.
ستارهشناسان احتمالا روش جدیدی برای آشکارسازی ذرات ماده تاریک با بهرهگیری از اتمسفر زمین کشف کردهاند.
به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، ماده تاریک از ذراتی اسرارآمیز و نامرئی تشکیل شده است که آشکارسازی آنها فوقالعاده دشوار است، این ذرات تنها از طریق اثری که بر سایر مواد موجود در گیتی دارند «قابل مشاهده» اند. تصور میشود که این ماده، ۸۵ درصد از گیتی و تقریبا یکچهارم جرم آن را تشکیل میدهد.
یک بررسی جدید نشان داده است که کشف این ماده سخت دستیافتنی، ممکن است با استفاده از سامانههای راداری روی زمین انجام شود.
دانشمندان بهطورکلی تنها در پی ذرات ریز ماده تاریکاند، اما ممکن است ذراتی با جرم بالا نیز پیدا شوند - که ممکن است به آشکارسازهای معمولی روی زمین نرسند.
جان بیکام، استاد فیزیک و نجوم در ایالت اوهایو گفت: «یکی از دلایلی که آشکارسازی ماده تاریک بسیار دشوار است، میتواند این باشد که این ذرات بسیار پرجرم هستند.» «اگر جرم ماده تاریک، کم باشد، در این صورت این ذرات، متداول و فراواناند، اما اگر جرم زیاد باشد، ذرات نادر و کمیاباند.»
روشی که این کار انجام میشود شبیه به ردیابی شهابها از سوی دانشمندان است که هر دو یعنی هم ماده تاریک و هم شهاب، رسوبهای تهنشین یونیزاسیون تولید میکنند - شکلی از پرتو که از خود، اتمهایی را بر جای میگذارند که میتوانند هادی یا اصطلاحا رسانای الکتریسیته، یعنی الکترونهای آزاد باشند.
رادارها انرژی الکترومغناطیسی را به اتمسفر میفرستند که به الکترونها برخورد میکند. این کار در ادامه، از وجود یک شهاب یا ماده تاریک خبر میدهد.
کد مطلب: 70284
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/70284/اتمسفر-زمین-راهی-کشف-اسرار-ماده-تاریک