ایتنا - تلسکوپ فضایی هابل ناسا نمیتواند این فرایند را حین رخ دادن آن مشاهده کند، چرا که این نمونه تازه تقریبا ۳۰۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد.
تلسکوپ فضایی هابل سیاهچالهای را رصد کرده که در حال بلعیدن یک ستاره است
25 دی 1401 ساعت 23:00
ایتنا - تلسکوپ فضایی هابل ناسا نمیتواند این فرایند را حین رخ دادن آن مشاهده کند، چرا که این نمونه تازه تقریبا ۳۰۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد.
ستارهشناسان مشاهده کردهاند که سیاهچالهای، یک ستاره را به شکل «دونات» پارهپاره میکند و سپس آن را میبلعد.
این فرایند یکی از پرآشوبترین و شدیدترین فرایندها در گیتی است: وقتی ستارهای خیلی به سیاهچالهای نزدیک میشود، سیاهچاله آن را پارهپاره میکند، ستاره را میبلعد، اما پرتو و تابش نیز میپراکند. این با نام «رخداد اختلال کشندی» شناخته میشود.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل برای ثبت لحظات پایانی ستاره هنگام بلعیده شدن آن، این فرایند را در زمان وقوع آن مشاهده کردهاند.
محققان امیدوارند از این رصدها و موارد مشابه آن برای درک بهتر این موضوع استفاده کنند که حین سقوط یک ستاره درون حفره بیانتها و پارهپاره شدن آن به این صورت، چه رخ میدهد.
تلسکوپ فضایی هابل ناسا نمیتواند این فرایند را حین رخ دادن آن مشاهده کند، چرا که این نمونه تازه تقریبا ۳۰۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد. اما آنها میتوانند وقتی که این اتفاق رخ داد، نوری را که بیرون داده شده است، مشاهده کنند و آن نور را برای سرنخهایی درباره اینکه چه اتفاقی برای ستاره میافتد، بررسی کنند.
پژوهشگران نمونههای بسیاری از این دست رخدادهای اختلال کشندی را پیرامون سیاهچالهها مشاهده کردهاند. حدود ۱۰۰ مورد از آنها در سراسر فضا و با استفاده از انواع تلسکوپهای مختلف ثبت شده است.
کد مطلب: 71430
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/71430/تلسکوپ-فضایی-هابل-سیاهچاله-ای-رصد-کرده-حال-بلعیدن-یک-ستاره