ایتنا - «به لطف کمک پدیدهای طبیعی به نام همگرایی گرانشی، میتوانیم یک سیگنال ضعیف را از فاصلهای رکوردشکن ثبت کنیم»
سیگنالهای عجیب از کهکشانی در فاصله ۹ میلیارد سال نوری
5 بهمن 1401 ساعت 23:14
ایتنا - «به لطف کمک پدیدهای طبیعی به نام همگرایی گرانشی، میتوانیم یک سیگنال ضعیف را از فاصلهای رکوردشکن ثبت کنیم»
ستارهشناسان سیگنالهایی رادیویی را از کهکشانی در فاصله ۹ میلیارد سال نوری ثبت کردهاند؛ گامی روبهجلو که درباره چگونگی شکلگیری ستارگان در گیتی اولیه اطلاعات بیشتری را آشکار میکند.
بر اساس مقالهای که اخیرا در مجله «اطلاعیههای ماهانه انجمن سلطنتی نجوم» (MNRAS) منتشر شد، این سیگنالهای رادیویی در طول موج مشخصی به نام خط ۲۱ سانتیمتر و از دورترین کهکشانی میآیند که تاکنون کشف شده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، آرناب چاکرابورتی از دانشگاه مکگیل، یکی از نویسندگان این مقاله، در اظهاراتی گفت: «یک کهکشان انواع مختلفی از سیگنالهای رادیویی را گسیل میکند. تا به حال ثبت این سیگنال خاص فقط از یک کهکشان در نزدیکی زمین امکانپذیر بود؛ مسئلهای که شناخت ما را به آن دسته کهکشانهایی که به زمین نزدیکترند، محدود میکرد.»
دکتر چاکرابورتی گفت: «اما به لطف کمک یک پدیده طبیعی به نام همگرایی گرانشی، ما میتوانیم یک سیگنال ضعیف را از فاصلهای رکوردشکن ثبت کنیم.»
همگرایی گرانشی پدیدهای است که سیگنال دریافتی از اجسام دور در کیهان را بزرگنمایی میکند؛ چیزی که میتواند به ستارهشناسان کمک کند تا به گیتی اولیه نگاه کنند.
کیهانشناس دانشگاه مکگیل توضیح داد: «در این مورد خاص، این سیگنال با حضور یک جرم عظیم دیگر، کهکشانی دیگر، بین هدف و ناظر خم شده است.»
او افزود: «این عملا به بزرگنمایی سیگنال با ضریب ۳۰ منجر میشود و به تلسکوپ امکان میدهد آن را ثبت کند.»
دانشمندان توضیح دادند که یافتههای جدید به کشف ترکیب کهکشانها در فواصل بهمراتب بیشتر از زمین کمک خواهد کرد.
کد مطلب: 71612
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/71612/سیگنال-های-عجیب-کهکشانی-فاصله-۹-میلیارد-سال-نوری