ایتنا - پخش کردن غذا در بشقاب را میتوان بیشتر به لطف فضای سفید روی بشقاب درک کرد.
روشی علمی برای جلوگیری از پرخوری
4 اسفند 1401 ساعت 0:35
ایتنا - پخش کردن غذا در بشقاب را میتوان بیشتر به لطف فضای سفید روی بشقاب درک کرد.
برخلاف آنچه اغلب به نظر میرسد این معده ما نیست که تعیین میکند که چقدر گرسنهایم بلکه مغز با تحلیل اطلاعات دریافتی از حس بینایی نقش تعیینکنندهای در درک ما از اندازه وعده غذایی و میزان خوردن دارد. دانشمندان حوزه تغذیه با این دید به سراغ پژوهشهای جدیدی که به جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری میانجامد رفتند.
مطالعه جدید نشان داد که برش دادن غذا به قطعات کوچک و پراکنده کردن قطعات در ظرف غذای تکرنگ میتواند مغز را فریب دهد تا فکر کند که خیلی بیشتر از واقعیت غذا میخوریم.
درحالیکه تحقیقات قبلی نشان میداد که برش دادن غذا به قطعات کوچکتر و متعدد میتواند به کاهش وزن کمک کند، کارشناسان دانشگاه Shaanxi Normal ادعا میکنند که چیدن با فاصله تکههای کوچک در بشقاب میتواند به «افراد در تصمیمگیری منطقیتر در مورد اندازه غذا کمک کند».
بنابر گفته پژوهشگران با توجه به اینکه مطالعات قبلی نشان دادهاند که اندازه درک شده غذا بر مصرف تاثیر میگذارد آنها تحقیق خود را روی چگونگی درک ما از اندازه غذا متمرکز کردند.
طبق این مطالعه که در مجله Food Quality and Preference منتشر شد، این امر به این دلیل است که وعدههای غذایی بیشتر افراد بر اساس «اندازه وعده غذایی» و محتویات بشقاب غذا تعیین میشود تا میزانی که احساس سیری یا گرسنگی کنیم.
کد مطلب: 72000
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/72000/روشی-علمی-جلوگیری-پرخوری