ایتنا - جستوجوی ردپاهای زیستی در سیارههای دیگر، نشان خواهد داد که آیا پدید آمدن حیات روی زمین و تکامل آن، صرفا یک رخداد تصادفی است یا بخشی از ماهیت بنیادین جهان.
تاسیس مرکز علمی بینالمللی برای جستوجوی بیگانگان فضایی
16 اسفند 1401 ساعت 22:45
ایتنا - جستوجوی ردپاهای زیستی در سیارههای دیگر، نشان خواهد داد که آیا پدید آمدن حیات روی زمین و تکامل آن، صرفا یک رخداد تصادفی است یا بخشی از ماهیت بنیادین جهان.
سالها است که دانشمندان میکوشند معمای حیات را کشف کنند و در عین حال، به این پرسش پاسخ دهند که آیا حیات، فقط روی زمین وجود دارد، یا در سراسر کیهان پهناور گسترده شده است.
با همه این تلاشها و تحقیقات دامنهدار، هنوز هیچ ردپای مشخصی از حیات فرازمینی پیدا نشده است. بخشی از این مشکل احتمالا به این بازمیگردد که هنوز تعریف مشخصی از «جاندار» و «بیجان»، بهویژه در دنیای میکروسکوپی، وجود ندارد، و نیز اینکه دانشمندان هنوز دقیقا نمیدانند باید به دنبال چه چیزی بگردند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، اینک دانشمندان برجستهای از سراسر جهان، با هدف تمرکز بر یافتن منشا حیات و پاسخ به این پرسش دیرینه که آیا حیات در جایی غیر از زمین در کیهان وجود دارد یا نه، یک مرکز تحقیقاتی جدید تاسیس کردهاند.
جو پینکستون در یادداشتی برای تلگراف، اشاره میکند که مرکز تحقیقاتی «اوریجینز فدریشن» که با مشارکت و حضور اخترشناسان دانشگاه هاروارد، کمبریج، موسسه فناوری فدرال زوریخ و دانشگاه شیکاگو تاسیس شده است، بنا دارد با جدیت به جستوجوی حیات بیگانه احتمالی در سراسر کیهان بپردازد.
این تیم از دانشمندان قصد دارند معیارهایی را که برای شکلگیری حیات در سراسر کیهان در نظر گرفته میشود، بررسی کنند و سیاراتی را که واجد شرایط اولیه حیات به شمار میروند، فهرست کنند.
تخصص پروفسور امیلی میچل، جانورشناس در کمبریج که در «مرکز لورهولم جستوجوی حیات در گیتی» مشغول به کار است، تجزیهوتحلیل فسیلهای بسیار قدیمی با قدمت بیش از یک میلیارد سال است. او میکوشد دریابد که موجودات اولیه در اعماق دریاها، چگونه در قالب نخستین اشکال حیات روی زمین پدید آمدند و تکامل یافتند.
او در پژوهش خود، ابتداییترین اشکال حیات میکروبی روی زمین را در شرایط جهنمی حاکم بر آن دوران که از متان سرشار بود، بررسی میکند. تحقیقات او میتواند در جستوجوی نشانههای حیات در فضا و پیدا کردن تمدنهای احتمالی بیگانه کمک کند.
«اوریجینز فدریشن» در حالی تاسیس میشود که به گمان بسیاری، اینک در دورهای بینظیر در تاریخ به سر میبریم و دانشمندان بیش از پنج هزار سیاره فراخورشیدی را که به دور ستارههای خود میگردند، شناسایی کردهاند.
کد مطلب: 72186
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/72186/تاسیس-مرکز-علمی-بین-المللی-جست-وجوی-بیگانگان-فضایی