ایتنا - رقابت بینالمللی بر سر فناوری هوش مصنوعی در شرایطی صورت میگیرد که تنشها میان ایالات متحده و چین شدت گرفته و هراس کارشناسان را برانگیخته است.
چتجیپیتی تنشهای میان چین و آمریکا را بیشتر میکند
22 اسفند 1401 ساعت 3:19
ایتنا - رقابت بینالمللی بر سر فناوری هوش مصنوعی در شرایطی صورت میگیرد که تنشها میان ایالات متحده و چین شدت گرفته و هراس کارشناسان را برانگیخته است.
رقابت بر سر توسعه نسل جدید سامانههای هوش مصنوعی تنها مختص به کمپانیهای فناوری مانند گوگل و مایکروسافت نیست، بلکه کشورهایی که در تلاشاند فناوریهای هوش مصنوعی خود را توسعه دهند نیز درگیر کرده است.
دیوید اینگرام در گزارشی که در انبیسی نیوز منتشر شده از جنبههای هراسآور این رقابت تسلیحاتی دوران جدید پرده برداشته است.
او با اشاره به خبر بخش تحقیقات وزارت دفاع مبنی بر پرواز خودکار یک جت جنگنده اف-۱۶ در ماه گذشته که رسانهها کمتر به آن توجه کردند، مینویسد که پرواز خودکار این جت جنگنده بر فراز آسمان کالیفرنیای جنوبی از رقابت جدیدی میان دولتها بر سر توسعه پروژه هوش مصنوعی حکایت دارد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، رقابت بینالمللی بر سر فناوری هوش مصنوعی در شرایطی صورت میگیرد که تنشها میان ایالات متحده و چین شدت گرفته و هراس کارشناسان را برانگیخته است.
ایلین دوناهو، سفیر سابق ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل و مدیر اجرایی کنونی مرکز سیاستهای دیجیتال جهانی در دانشگاه استنفورد، میگوید اگر که طرف دموکراتیک این رقابت، رهبری توسعه این فناوری را به دست نگیرد، طرف دیکتاتوری و خودکامه چنین خواهد کرد و این برای تمامیت دموکراسی و حقوق بشر، خطرناک خواهد بود.
هوش مصنوعی روزبهروز بیشتر با استراتژی ژئوپلیتیک ایالات متحده درهم تنیده میشود و نگرانی از اینکه کشورهای جهان از آن برای سلطه و برتریجویی خود استفاده کنند در میان مقامهای کنونی و سابق ایالات متحده شدت گرفته است.
به گفته مقامهای فعلی و سابق دولت ایالات متحده و تحلیلگران خارجی، آنچه در خطر است مجموعهای از ابزارهایی است که کشورها امیدوارند بتوانند در رقابت بر سر دستیابی به برتری جهانی از آنها استفاده کنند.
به نوشته انبیسی نیوز، این موضوع صرفا به تسلیحات نظامی ازجمله جنگندههای خودکار اف-۱۶ محدود نیست، بلکه فناوریهای پشت چتجیپیتی ممکن است در مقیاس بزرگ ازجمله در حملات سایبری جدید یا زیستشناسی مصنوعی که میتوانند در رشد اقتصادی یک کشور نقش مهمی ایفا کنند، بهعنوان ابزارهای پروپاگاندا استفاده شوند.
جیسون متنی، مدیرعامل شرکت رند -سازمانی غیرانتفاعی که به دولت ایالات متحده کمک تحقیقاتی ارائه میدهد- میگوید این رقابت در بین مجریان صنعت و فناوری و بخشهایی از سیاستگذاران از مدتها پیش تاکنون ادامه دارد.
متنی میافزاید اما اکنون تفاوتش این است که مردم امروزه درباره این موضوع بحث میکنند. اکنون میلیونها نفر از مردم عادی با یک مدل زبانی بزرگ، بهویژه چتجیپیتی و موتورجستوجوی مایکروسافت بینگ، سروکار دارند.
در ظاهر ممکن است به نظر برسد که چتباتهای هوش مصنوعی با سلاحهای خودکار ارتباطی ندارند، اما واقعیت این است که هر دوی اینها بر مبنای ایدههای مشابه ساخته شدهاند.
فناوری هوش مصنوعی از مجموعهای از پیشرفتهای جداگانه که به شکل موازی انجام میشود تشکیل شده است، ازجمله ریزتراشههای مخصوص و ساختار محاسباتی جدیدی به نام «ترانسفورماتور» که مهندسان گوگل آن را توسعه دادهاند و حرف «تی» در «چتجیپیتی» از آن میآید.
در چنین شرایطی ازیک سو شاهد آنیم که دولت چین از شرکتهای چینی خواسته است که دسترسی به خدمات چتجیپیتی را ارائه ندهند و از دیگر سو، دولت جو بایدن نظارتهای شدیدتری را بر صادرات مرتبط با فناوری هوش مصنوعی به چین وضع کرده است.
روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست مستقر در هنگکنگ در گزارشی که بعدا از دسترس خارج شد، با اشاره به نقطهنظرات نخبگان دانشگاهی پکن مینویسد که از منظر چینیها چنین رقابتی نتیجه شکاف است و به هر دو کشور آسیب میرساند.
اما شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، در واکنش به اعمال کنترل ایالات متحده بر صادرات فناوریهای هوش مصنوعی به چین بر هدف اتکای این کشور بر فناوریهای خود تاکید کرد.
کد مطلب: 72236
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/72236/چت-جی-پی-تی-تنش-های-میان-چین-آمریکا-بیشتر-می-کند