اگر به راستیآزمایی پولی حسابهای توییتر تن ندهید شکست میخورید
ایتنا - ایلان ماسک با دفاع از تصمیم جنجالبرانگیز اخیرش در زمینه راستیآزمایی هویت دارندگان حسابهای توییتر هشدار داد که چنانچه رسانههای اجتماعی آن را دنبال نکنند محکوم به شکست خواهند بود، زیرا با هجوم رباتها روبهرو خواهند شد.
ایلان ماسک با دفاع از تصمیم جنجالبرانگیز اخیرش در زمینه راستیآزمایی هویت دارندگان حسابهای توییتر هشدار داد که چنانچه رسانههای اجتماعی آن را دنبال نکنند محکوم به شکست خواهند بود، زیرا با هجوم رباتها روبهرو خواهند شد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماسک پیشبینی خود را روز اول آوریل و در آستانه ضربالاجل توییتر منتشر کرد. براساس مهلت تعیین شده، حسابهایی که برای همیشه با نشان «ارزشمند»، یا به اصطلاح «تیک»، آبی مهر تایید بر آنها خورده، در صورتی که پول نقد نداشته باشند، این تیک را از دست خواهند داد.
ماسک در جریان یک جلسه پرسش و پاسخ در توییتر نوشت: «چالش اساسی این است که ایجاد ده تا صد هزار حساب کاربر جعلی در توییتر تنها با استفاده از یک کامپیوتر در خانه و با هوش مصنوعی مدرن کاری ساده است.»
ماسک با تکیه بر این استدلال، «راستیآزمایی حسابهای توییتر به کمک یک شماره تلفن همراه و یک کارت اعتباری معتبر» را ضروری خواند و پیشبینی کرد که «اگر هر شبکه یا رسانهای اجتماعی این کار را انجام ندهد با شکست روبهرو خواهد شد».
چنین تغییری در سامانه توییتر میتواند بر شرکتها، روزنامهنگاران و چهرههای مشهوری که توییتر به عنوان کانال اصلی ارتباطشان محسوب میشود، فشاری جدی وارد کند. حالا اعتماد آنها به اعتباری که با این نشان آبیرنگ کسب کرده بودند فرو میریزد. از سوی دیگر، این تغییر راه را برای رشته تازهای از تحرکات شیادان و کلاهبرداران برای راستیآزمایی حسابهای جعلی باز میکند.
پیشتر ایلان ماسک اعلام کرد بود که از ۱۵ آوریل، فقط توییتهای کاربرانی که این «تیک آبی» را دارند، در صفحه «برای تو» نمایش داده میشوند. منظور او از صفحه «برای تو» همان صفحه اصلی این شبکه است. بنا به اعلام ایلان ماسک، افرادی که بخواهند این نشان آبی را در کنار نام کاربری توییتری خود داشته باشند، باید ماهانه مبلغی بپردازند. بر اساس این تصمیم، مبلغ آن در هر کشور متفاوت خواهد بود.
به نظر میرسد معضل راستیآزمایی حساب توییتر دامن مقامات، موسسات خیریه و شرکتهای رسانههای خبری را هم بگیرد. برای مثال کاخ سفید به عنوان یک نهاد دولتی که شناسه ویژهای را برای خود حفظ کرده، به کارکنانش گفته است که برای حفظ تیک آبی در پروفایل رسمی کارکنان خود در توییتر، هزینهای پرداخت نخواهد کرد.
دیدهبان حقوق بشر از جمله نهادهایی است که برای این امتیاز هزینهای پرداخت نمیکند. اندرو استروهلین، مدیر اروپایی رسانههای دیدهبان حقوق بشر رویکرد اخیر توییتر را برای کسانی که نمی توانند هزینههایش را بپردازند، «وحشتناک» توصیف کرد. او در یک پست وبلاگی نوشت: «این امر به کارآمدی فعالان محلی، از جمله فعالان حقوق بشر، که مدتهاست از توییتر برای سازماندهی مردمی استفاده میکنند، آسیب میرساند.»
رویکرد اخیر توییتر به احتمال زیاد کاربران ایرانی را نیز به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. از یک سو، با توجه به قیمت بالای دلار در برابر ریال، پرداخت مثلا هشت دلار در ماه (هزینه اشتراک ماهانه در آمریکا) میتواند برای بسیاری از کاربران در ایران غیرممکن باشد.
از سوی دیگر، بیشتر کاربران ایرانی برای پرداخت مبلغ تعیین شده، کارت بانکی بینالمللی در اختیار ندارند. علاوه بر این، به دلیل تحریمهای بینالمللی، سامانه بانکی ایران اساسا نتوانسته امکان دسترسی شهروندان به این کارتها را فراهم کند.