ایتنا - تاکنون هیچ نمونهای از مریخ به زمین آورده نشده است و تدارکات لازم برای چنین کاری در عمل بسیار دشوار است.
کشف حیات در مریخ ۱۰ سال طول میکشد
16 فروردين 1402 ساعت 23:02
ایتنا - تاکنون هیچ نمونهای از مریخ به زمین آورده نشده است و تدارکات لازم برای چنین کاری در عمل بسیار دشوار است.
این احتمال وجود دارد که مریخنورد پرسویرنس ناسا همین حالا هم نخستین نمونهها و شواهد مبنی بر وجود حیات روی مریخ را گردآوری کرده باشد؛ اما مسئله این است که ۱۰ سال طول خواهد کشید تا این نمونهها به دست ما برسد و حقیقت را دریابیم.
به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، مریخنورد پرسویرنس ناسا هفته پیش در برآمدگی صخره بریا (Berea)، حفاریهایی انجام داد که به احتمال زیاد از رسوبات بهجامانده از یک رودخانه باستانی شکل گرفته که آن سوی دهانه جیزرو جریان داشته است.
به گزارش تلگراف، این سنگ رسوبی است و از مواد معدنی کربناتی تشکیل شده است که روی زمین غالبا حاوی فسیلاند. ناسا قصد دارد این نمونهها را همراه با دهها نمونه دیگر جمعآوریشده از دهانه جیزروــ محل یک دریاچه باستانی مریخــ به زمین بیاورد. اما مسئله این است که این نمونهها قرار است سال ۲۰۳۳ به زمین برسند. از این رو، دانشمندان مجبورند تا زمانی که به این نمونهها دسترسی پیدا کنند، صبور باشند و ۱۰ سال منتطر بمانند تا ببینند که آیا سیاره سرخ روزگاری میزبان حیات بوده است یا نه.
کتی استک مورگان، دانشمند و معاون پروژه پرسویرنس در آزمایشگاه پیشرانش ناسا در کالیفرنیای جنوبی، میگوید که نمونههای گردآوریشده از صخره بریا، یکی از امیدهای دانشمندان برای یافتن نشانههای حیات است.
به گفته او، این صخره سرشار از کربنات است و صخرههای کربناتی روی زمین فسیلهای گونههای حیاتی را بهخوبی حفظ میکنند و اگر ردپاهای زیستی در این بخش از دهانه جیزرو وجود داشته باشند، این صخره میتواند یکی از گزینههایی باشد که اسرار حیات این منطقه را در خود حفظ کرده است.
ذخایر ماسهسنگی بریا روی زمین در ایالتهای میشیگان، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیای غربی و کنتاکی پیدا میشوند و اغلب حاوی فسیلها یا اثر فسیلهاییاند که صدها میلیون سال قدمت دارند.
تاکنون هیچ نمونهای از مریخ به زمین آورده نشده است و تدارکات لازم برای چنین کاری در عمل بسیار دشوار است. ناسا در ابتدا قصد داشت پرسویرنس نمونهها را جایی در مریخ ذخیره کند تا بعدها مریخنورد دیگری به آن سیاره برود و نمونهها را به زمین بیاورد اما این طرح اکنون تغییر کرده است و پرسویرنس نمونهها را مستقیما به یک فضاپیما به نام «امایوی» انتقال میدهد تا به فضا پرتاب شوند. دو بالگرد کوچک ناسا در جریان این ماموریت، به حالت آمادهباش در خواهند آمد تا در صورت تمام شدن انرژی پرسویرنس، محموله را به امایوی برسانند.
کد مطلب: 72443
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/72443/کشف-حیات-مریخ-۱۰-سال-طول-می-کشد