ایتنا - با نزدیک شدن فصل امتحانات، این احتمال وجود دارد که بعضی از دانشآموزان وسوسه شوند از ابزارهای جدید هوش مصنوعی مثل چتجیپیتی استفاده کنند تا نمرههای بهتری بگیرند.
چت جیپیتی؛ آیا دانشجویان میتوانند با کمک هوش مصنوعی امتحانات را بگذرانند؟
21 ارديبهشت 1402 ساعت 2:00
ایتنا - با نزدیک شدن فصل امتحانات، این احتمال وجود دارد که بعضی از دانشآموزان وسوسه شوند از ابزارهای جدید هوش مصنوعی مثل چتجیپیتی استفاده کنند تا نمرههای بهتری بگیرند.
دانشگاهها در تلاشند تا بفهمند ابرازهایی مانند چت جیپیتی چه تواناییهایی دارند تا بتوانند دستورالعملهایی برای استفاده از آنها به دانشجویان ارائه دهند.
مسئولان دانشگاه بَث (Bath) بریتانیا هم در حال بررسی چالشها و فرصتهایی هستند که هوش مصنوعی در اختیار آنها قرار میدهد.
به گزارش ایتنا و به نقل از بیبیسی، جیمز فِرن از استادان این دانشگاه میگوید که نخستین پرسش آنان این بوده که آیا دانشجویان میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی جواب سئوالات آزمونها را پیدا کنند.
به گفته فرن، چت جیپیتی از پس پرسشهای چند گزینهای خوب بر میآید.« ما اصلا انتظار نداشتیم به آن خوبی عمل کند... جوابهایش نزدیک به ۱۰۰ درصد درست بودند.»
ولی در مورد سئوالات پیچیدهتر که برای پاسخ دادن به آنها دانشجویان باید نقادانه فکر کنند، هوش مصنوعی خیلی خوب عمل نمیکرد.
مثلا یکی از سئوالات امتحان آخر سئوال این بود که چرا درک زمانبندی ورزش در ارتباط با وضعیت تغذیهای در افراد دارای اضافه وزن، مهم است؟
بررسی پاسخ چت جیپیتی نشان میداد که به وسیله یک دانشجو نوشته نشده است.
مثلا چت جیپیتی عادت دارد دقیقا عبارت موجود در سئوال را در مقدمه و نتیجه گیری تکرار کند یا مثلا در منابع علمی ارائه شده، مواردی را ذکر کند که وجود ندارند. البته در ظاهر همه چیز خوب و کامل به نظر میرسد، نام مؤلفان، ژورنالهای عملی و عناوین همگی خیلی موجه بودند، ولی مشکل این بود که اصلا وجود خارجی ندارند.
از زمان راهاندازی چت جیپیتی به صورت عمومی شش ماه میگذرد و در این مدت بسیاری از دانشجویان مطمئن نبودند میتوانند از آن برای کارهای دانشگاهی استفاده بکنند یا خیر.
یکی از دانشجویان میگوید «ممکن است وسوسه شوم تا از چت جیبیتی استفاده کنم ولی در حال حاضر خیلی میترسم که مچم را بگیرند.»
دیگری میگوید «هنوز مشخص نیست که در مورد چت جیپیتی چه کاری تقلب حساب میشود... البته اگر همه مقالهتان را از آن کپی کنید، تقلب است ولی در عین حال میتواند راهنمای خوبی هم باشد.»
توصیه «آژانس تضمین کیفیت آموزش عالی» بریتانیا این است که دانشجویان دانشگاهها باید مهارتهای مربوط به هوش مصنوعی را یاد بگیرند و این مهارتها را به مشاغل آتی خود بیاورند.
این آژانس دانشگاهها را ترغیب میکند تا به دانشجویان در آغاز سال تحصیلی توضیح دهند که چطور و چه زمان میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند.
کیم واتس، استاد بازاریابی در اشاره به هوش مصنوعی میگوید این هم «ابزاری در کنار ابزارهای دیگر» است. در ترم جاری، بعضی از دانشجویان او استفاده از چت جیپیتی را برای نوشتن مقالهای که از آنها خواسته تا یک برنامه بازاریابی تهیه کنند، شروع کردهاند.
کیم میگوید به دانشجویانش پیشنهاد داده که مثلا اگر نمیدانند از کجا شروع کنند، سری به چت جیبیتی بزنند...
«این ابزار جواب سئوالشان را نمیدهند ولی میتوانند ایدههایی به آنها ارائه کند.»
کد مطلب: 72873
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/72873/چت-جی-پی-تی-آیا-دانشجویان-می-توانند-کمک-هوش-مصنوعی-امتحانات-بگذرانند