ایتنا - پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه مکمستر این آنتیبیوتیک جدید را از مجموعهای شامل تقریبا هفت هزار ترکیب دارویی احتمالی شناسایی کردند.
کشف یک آنتی بیوتیک جدید با کمک هوش مصنوعی
5 خرداد 1402 ساعت 12:09
ایتنا - پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه مکمستر این آنتیبیوتیک جدید را از مجموعهای شامل تقریبا هفت هزار ترکیب دارویی احتمالی شناسایی کردند.
پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه مکمستر این آنتیبیوتیک جدید را از مجموعهای شامل تقریبا هفت هزار ترکیب دارویی احتمالی شناسایی کردند.
آنها برای ارزیابی اینکه آیا یک ترکیب شیمیایی مانع رشد اسینتوباکتر بومانی (acintobacter Baumannii) میشود یا نه، از یک مدل یادگیری ماشینی که آن را آموزش داده بودند بهره گرفتند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، جیمز کالینز، عضو موسسه مهندسی و علوم پزشکی دانشگاه فناوری ماساچوست، گفت که این پژوهش نشان میدهد «هوش مصنوعی میتواند جستوجوی ما برای یافتن آنتیبیوتیکهای جدید را به نحوی چشمگیر سریعتر و گستردهتر کند.»
اسینتوباکتر بومانی که غالبا در بیمارستانها وجود دارد، عامل بروز ذاتالریه، مننژیت و سایر بیماریهای جدی است.
جاناتان استوکس، استادیار بیوشیمی و علوم زیستپزشکی دانشگاه مکمستر، گفت اسینتوباکتر تا مدتها روی دستگیرههای در و تجهیزات بیمارستانی زنده میماند و ژنهای مقاومت در برابر آنتیبیوتیک را از محیط خود میگیرد.
او اشاره کرد: «اکنون یافتن جدارههای اسینتوباکتر بومانی که تقریبا به هر آنتیبیوتیکی مقاوم است بسیار رایج است.»
این پژوهشگران قصد دارند از مدلسازی خود در شناسایی آنتیبیوتیکهای احتمالی برای سایر بیماریهای مقاوم به دارو بهره بگیرند و امیدوارند ترکیبهایی مشابه برای استفاده در بیماران توسعه یابد.
پژوهش آنها در نشریه نیچر کمیکال بایولوژی (Nature Chemical Biology) منتشر شده است.
از هوش مصنوعی برای مبارزه با سرطان پستان نیز استفاده میشود و به دانشمندان کمک میکند مدلی را که پیشبینی میکند آیا نوع پرخطر این بیماری گسترش مییابد یا خیر، توسعه دهند.
کد مطلب: 73095
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73095/کشف-یک-آنتی-بیوتیک-جدید-کمک-هوش-مصنوعی