ایتنا - ریزموجها این قابلیت را دارند که از ابرها عبور کنند و بنابراین، این فناوری در شرایط آبوهوایی نامساعد نیز میتواند کار کند.
ژاپن تا سال ۲۰۲۵ انرژی خورشیدی را از فضا ارسال میکند
17 خرداد 1402 ساعت 20:02
ایتنا - ریزموجها این قابلیت را دارند که از ابرها عبور کنند و بنابراین، این فناوری در شرایط آبوهوایی نامساعد نیز میتواند کار کند.
بر اساس گزارشهای محلی، اولین فرستنده ماهوارهای تا سال ۲۰۲۵ با همکاری و مشارکت میان بخشهای عمومی و خصوصی به سرپرستی سازمان فضایی ژاپن، جاکسا، راهاندازی خواهد شد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این ماهوارهها نیروی خورشیدی را به امواج میکرویوو (ریزموج) تبدیل میکنند و به ایستگاههای زمینی دریافتکننده امواج میفرستند و سپس این ایستگاهها آن را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند.
نائوکی شینوهارا، استاد دانشگاه کیوتو، به روزنامه نیککی گفت: «اگر بتوانیم این فناوری خود را جلوتر از سایر کشورهای جهان عرضه کنیم، درواقع ابزاری برای چانهزنی با دیگر کشورها در زمینه توسعه فضایی خواهد بود.»
این طرح مفهومی که نخستین بار در سال ۱۹۶۸ ارائه شد، نسبت به نیروگاههای خورشیدی زمینی چند مزیت دارد؛ بهویژه اینکه میتواند بدون اینکه چرخه معمولی خورشید مانعی بر سر راهش باشد، به مدت طولانیتری از انرژی خورشیدی بهرهبرداری کند.
ریزموجها این قابلیت را دارند که از ابرها عبور کنند و بنابراین، این فناوری در شرایط آبوهوایی نامساعد نیز میتواند کار کند.
ژاپن پیشتر هم چند بار در این زمینه پیشگام بود و جایگاه نخست را به دست آورد و نخستین کشوری بود که در دهه ۱۹۸۰ انرژی را از طریق ریزموجها در فضا منتقل کرد.
دانشمندان جاکسا سال ۲۰۱۵ در همین زمینه به پیشرفت دیگری دست یافتند و شاهد ارسال ۱.۸ کیلووات برق به یک گیرنده مستقر در زمینی بودندــ مقداری که تقریبا برای تامین انرژی یک کتری برقی کافی است.
کد مطلب: 73225
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73225/ژاپن-سال-۲۰۲۵-انرژی-خورشیدی-فضا-ارسال-می-کند