ایتنا - تویوتا گفته است در بازار خودروهای گرانقیمت، فناوری خودرو برقی را با باتری پربازدهتر لیتیوم-یونی تولید خواهد کرد که امکان طی کردن مسافت هزار کیلومتری را فراهم میکند.
اهداف بلندپروازانه خودروی برقی تویوتا؛ ۱۲۰۰ کیلومتر برد و شارژ ۱۰ دقیقهای
25 خرداد 1402 ساعت 21:27
ایتنا - تویوتا گفته است در بازار خودروهای گرانقیمت، فناوری خودرو برقی را با باتری پربازدهتر لیتیوم-یونی تولید خواهد کرد که امکان طی کردن مسافت هزار کیلومتری را فراهم میکند.
نقشه راه فناوری این غول ژاپنی شامل جنبههای بسیار متنوعی از قبیل ساختن نسل جدید باتریها و بازطراحی اساسی کارخانههایش میشود که ادامه اعلام کامل طرح این شرکت خودروسازی برای رقابت در بازار روبهرشد خودروهای برقی است، رقابتی که تویوتا در آن رقیبان خود به سرکردگی تسلا را پشت سر گذاشته است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، یک روز پیش از جلسه سالانه سهامداران تویوتا با هدف بررسی دقیق مدیریت و راهبرد شرکت، از این طرح رونمایی شد. طرحی که شامل چرخش تدریجی بهسوی فناوری خودروهای برقی باتریدار است که زیر نظارت آکیو تویودا، مدیرعامل سابق این شرکت، آغاز شد.
بهای سهام این خودروساز، که بیشترین فروش را در جهان دارد، همان روز با ۵ درصد افزایش به ۲ هزار و ۱۷۳ ین ژاپن رسید که بیشترین قیمت آن از ماه اوت تا کنون است.
تویوتا گفت قصد دارد ساختن نسل جدید باتریهای لیتیوم-یونی را از سال ۲۰۲۶ آغاز کند، باتریهایی که امکان طی مسافتهای طولانیتر و شارژ سریعتر را فراهم میکنند.
این شرکت همچنین اعلام کرد به «پیشرفت بزرگی در عرصه فناوری» دست یافته که پاسخگوی مشکل دوام باتریهای حالت جامد است و گفت در حال ابداع روشهایی برای تولید انبوه این باتریها با هدف تجاریسازی آنها در بازه ۲۰۲۷ تا ۲۰۲۸ است.
باتری حالت جامد نسبت به باتریهای مایع الکترولیتی موجود میتواند انرژی بیشتری در خود نگه دارد. خودروسازان و تحلیلگران انتظار دارند استفاده از این باتریها، با پاسخگویی به یکی از دغدغههای بزرگ مصرفکنندگان، یعنی مسافت بین دو شارژ باتری، گذار به خودرو برقی کامل را سرعت بخشد.
با این حال، این باتری هنوز گران است و احتمالا تا سالها هم گران خواهند ماند. تویوتا استثنائا شرایط استفاده از باتریهای لیتیومی فسفات آهن را فراهم میکند، باتریهایی که عملکرد بهتری دارند، جانشین ارزانتری برای باتری لیتیوم-یونی هستند، و این شرکت را به فکر استفاده از خودرو برقی در چین انداخته است، کشوری که بزرگترین بازار خودرو جهان را دارد.
تویوتا گفته است در بازار خودروهای گرانقیمت، فناوری خودرو برقی را با باتری پربازدهتر لیتیوم-یونی تولید خواهد کرد که امکان طی کردن مسافت هزار کیلومتری را فراهم میکند. خودرو تسلای مدل وای (Y)، که باتری لیتیوم-یونی و برد زیادی دارد و پرفروشترین خودرو برقی در جهان است، بر اساس استانداردهای آمریکا قادر به طی کردن حدود ۵۳۰ کیلومتر راه است.
به گفته تویوتا، خودرو برقی با باتری حالت جامد تا ۱۲۰۰ کیلومتر برد خواهد داشت و فقط ۱۰ دقیقه طول میکشد تا شارژ شود. در مقایسه با این خودرو، شبکه سوپرشارژر تسلا، که در نوع خود بزرگترین شبکه است، امکانی معادل ۳۲۱ کیلومتر برد و شارژ ۱۵ دقیقهای را فراهم میکند.
تویوتا جزئیات هزینه پیشبینیشده و سرمایهگذاری لازم برای اجرای این طرحها را اعلام نکرد.
مهندسان این شرکت خودروسازی، به منظور رقابت بهتر در بازار، از پارسال به فکر راهاندازی مجدد راهبرد خودرو برقی شرکت بودهاند.
کد مطلب: 73328