ایتنا - این سیگنالهای مارپیچی ممکن است برای پیوند دادن میان بخشهای مختلف مغز و همچنین کمک به پردازش سریعتر اطلاعات استفاده شوند.
کشف سیگنالهای مارپیچی مرموز که عملکرد شناختی مغز را توضیح میدهند
1 تير 1402 ساعت 22:03
ایتنا - این سیگنالهای مارپیچی ممکن است برای پیوند دادن میان بخشهای مختلف مغز و همچنین کمک به پردازش سریعتر اطلاعات استفاده شوند.
دانشمندان میگویند حرکات عجیب گردابی در قشر بیرونی مغز ممکن است در مرتبط کردن بخشهای مختلف مغز به یکدیگر و همچنین کمک به پردازش سریعتر اطلاعات نقش داشته باشد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، دانشمندان بر این باورند که این سیگنالهای مرموز و مارپیچی که در مغز انسان کشف شدهاند، ممکن است در شکل دادن به فعالیتهای پیچیده مغز سهیم باشند.
این سیگنالها که به صورت مارپیچهای گردابی چرخان امواج مغزی در سراسر قشر بیرونی مغز ظاهر میشوند، در اسکنهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی، افامآرآی (fMRI) مغز ۱۰۰ بزرگسال جوان کشف شدند. به گفته دانشمندان، این سیگنالها هم در زمانی که افراد در حال استراحت بودند ظاهر میشدند و هم زمانی که در حال انجام دادن وظایفی مشخص بودند.
هدف دقیق این جریانهای گردابی ناشناخته است اما کاشفان آن تصور میکنند که این سیگنالهای مارپیچی ممکن است برای پیوند دادن میان بخشهای مختلف مغز و همچنین کمک به پردازش سریعتر اطلاعات استفاده شوند. این گردابها حتی ممکن است در اثر ابتلا به بیماریهای مغزی از جمله زوال عقل آسیب ببینند و در عین حال میتوان از آن برای ساخت رایانههای پیشرفتهای که فرایندهای پیچیده ذهن انسان را شبیهسازی میکنند، الهام گرفت.
یافتههای پژوهشگران در این باره در مجله نیچر هیومن بیهیویر (Nature Human Behaviour) منتشر شده است.
پولین گونگ، دانشیار فیزیک در دانشگاه سیدنی در اظهاراتی میگوید: «این مارپیچها درست مانند گردابها در شرایط تلاطم و آشفتگی، در فعلوانفعالات پیچیده مداخله میکنند و در سازماندهی فعالیتهای پیچیده مغزی نقش مهمی دارند. برهمکنشهای پیچیده میان این مارپیچهای چندگانه میتواند به طور غیرمتمرکز و موازی، محاسبات عصبی انجام دهد که این کار باعث کارایی محاسباتی فوقالعاده میشود.»
کد مطلب: 73408
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73408/کشف-سیگنال-های-مارپیچی-مرموز-عملکرد-شناختی-مغز-توضیح-می-دهند