یک استاد نجوم در دانشگاه هاروارد میگوید فرازمینیها پیش از آنکه با انسان تماس بگیرند، با هوش مصنوعی تماس برقرار خواهند کرد، چرا که بیگانگان فرازمینی احتمالا احساس «یگانگی و نزدیکی» بیشتری با فناوری انسانی دارند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، آوی لوب، استاد دانشگاه هاروارد، در مستندی با عنوان «خدا و فرازمینیها» میگوید انتظار دارد که سفرهای میانستارهای با ابزارها و دستگاههای الکترونیکی انجام شوند و نه با موجودات بیولوژیکی، زیرا چنین سفری بسیار طولانی است.
به گفته او حتی سفر به نزدیکترین ستاره نیز با موشکهای سوخت شیمیایی ۵۰ هزار سال طول میکشد و سیستمهای هوش مصنوعی این صبر را دارند – و از این رو میتوانند خاموش بمانند تا در چنین سفری دوام بیاورند.
سازمانهای فضایی در سراسر جهان، از جمله ناسا و سازمان فضایی اروپا، سالها است که از فناوری هوش مصنوعی برای نقشهبرداری از کهکشانها و ستارهها و حتی ارسال روباتها به سیارات دیگر استفاده میکنند.
لوب میگوید که فرازمینیها احتمالا بهدلیل «احساس یگانگی و نزدیکی»، پیش از دستیابی به انسانها به هوش مصنوعی دست خواهند یافت.
به گفته او «اگر فرازمینیها به سراغ ما بیایند، البته ما میتوانیم از سیستمهای هوش مصنوعی خود برای تفسیر سیستمهای هوش مصنوعی آنها استفاده کنیم و به هر حال ممکن است نوعی احساس نزدیکی میان فرازمینیها و هوش مصنوعی وجود داشته باشد.»
لوب در حال حاضر، در سفر اقیانوس آرام به سر میبرد تا به جستوجوی جسمی بپردازد که در سال ۲۰۱۴ در نزدیکی پاپوآ گینه نو سقوط کرده بود.
دادههای حاکی از آن است که این شیء از جایی خارج از منظومه شمسی به زمین آمده و ناسا نیز آن را بهعنوان نخستین شهاب میانستارهای که به زمین برخورد کرده شناخته است.
او یادآور میشود که این شیء، از ۲۷۲ شهاب سنگ دیگر در مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا سختتر است و بر اساس اعلام وبلاگ مربوط به ماموریت اکتشافی لوب، او در حال کار بر روی این موضوع است تا مشخص کند که آیا این شیء «سفینهای از یک تمدن فرازمینی بوده است یا نه».
این استاد هاروارد روز چهارشنبه در گفتوگو با فاکس نیوز دیجیتال گفت که او و تیمش خبرهای داغ و تازهای از جستوجو و تحقیقاتشان دارند. آنها یک کره کوچک مغناطیسی را پیدا کردند که بیشتر از آهن و منیزیم و تیتانیوم تشکیل شده بود، اما فاقد نیکل است.
به گفته لوب، این ترکیب در مقایسه با آلیاژهای ساخت بشر، سیارکها و منابع شناختهشده اخترفیزیکی، غیرعادی است.
او میپرسد آیا این نخستین جرم میانستارهای شناساییشده در سال ۲۰۱۴ را یک تمدن دارای فناوری ساخته است؟ لوب ادامه میدهد پس از بازگشت، میتوانیم آلیاژی را با همان ترکیباتی که در این کرهها پیدا کردهایم در آزمایشگاه بسازیم و ویژگیهای مواد حاصل را تجزیه و تحلیل کنیم.
اگر لوب و تیمش در ماموریت خود به کشفی بزرگتر دست پیدا کنند، هوش مصنوعی در آن نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
لوب میگوید: «اگر ما یک ابزار فناوری در انتهای اقیانوس آرام کشف کنیم، برای رمزگشایی و کدگذاری آن به هوش مصنوعی نیاز خواهد بود.»
سفر اکتشافی لوب را موسیقیدان و مستندساز بریتانیایی، مارک لی کریستوفر، که کارگردانی فیلم آینده «خدا و فرازمینیها» را بر عهده دارد، برنامهریزی و مهیا کرده است.
لی در گفتوگو با فاکس نیوز دیجیتال گفت: «من علاقه دیرینهای به اشیاء ناشناخته پرنده (یوفو) و رخدادهای فراطبیعی دارم و اولین بار از یک برنامه تلویزیونی در بریتانیا به نام دنیای اسرارآمیز آرتور سی کلارک تاثیر گرفتم. خودم یک دانشمند دورهدیدهام مانند آرتور سی کلارک، که هم ماهواره ارتباطی را اختراع کرد و هم ادیسه فضایی ۲۰۰۱ را نوشت. من به یوفوها نگاه علمی دارم. به همین دلیل است که من عاشق کاریام که آوی لوب انجام میدهد.»
لی افزود که قصد دارد به «مسائلی جدی» بپردازد که در صورت تماس فرازمینیها با زمین رخ خواهد داد. بهویژه در شرایطی که ادیان از بین رفته باشند یا بشر «به نوعی به سطح معنوی بالاتری رسیده باشد».
او میگوید چه بسا اگر مدرکی مبنی بر اینکه فرازمینیهای پیش از این از زمین بازدید کردهاند ارائه شود، ممکن است نیاز به تفسیر مجدد متون بزرگ مذهبی از جمله تورات و انجیل داشته باشیم.
مستند «خدا و فرازمینیها» قرار است در ۴ ژوییه در آمازون پخش شود و کارشناسانی از جمله لوب و نیک پاپ، مدیر سابق بخش اشیاء ناشناخته پرنده در وزارت دفاع بریتانیا در آن حضور دارند.
لی میگوید هوش مصنوعی فرازمینیها ممکن است با هوش مصنوعی ما تماس برقرار کند، که البته این ممکن است از نظر کمک به ما در برقراری ارتباط بهتر، خوب باشد و همچنین این امکان وجود دارد که هوش مصنوعی، ما انسانهای بیولوژیکی را به کلی دور بزند.
لی در پایان افزود: «آنچه واضح است این است که یوفوشناسی اکنون بخشی از حیطه کاری دانشمندان واقعی است و دیگر قلمرو افراد توهم توطئهای و کلاهبردار نیست.»