ایتنا - عینکهای هوشمند به جراحان در اتاق عمل امکان میدهند به صورت آنی به اطلاعات مهم موردنیاز دسترسی پیدا کنند.
انقلابی در عرصه جراحی؛
عینک واقعیتافزوده به کمک جراحان میرود
5 تير 1402 ساعت 1:44
ایتنا - عینکهای هوشمند به جراحان در اتاق عمل امکان میدهند به صورت آنی به اطلاعات مهم موردنیاز دسترسی پیدا کنند.
بر اساس گزارش جدیدی در نیویورک پست، موارد کاربرد عینکهای واقعیتافزوده هر روز افزایش مییابد. این فناوری به عنوان ابزاری پوشیدنی (قابل گذاشتن/بستن بر بدن) تعامل انسان با محیط پیرامون را بهبود میبخشد و میتواند در پزشکی و جراحی به کار گرفته شود.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، پل تراورس، مدیرعامل و رئیس شرکت ویوزیکس مستقر در نیویورک، یکی از شرکتهای پیشگام در زمینه محصولات فناوری واقعیتافزوده، در گفتوگو با فاکسنیوز دیجیتال میگوید که دستگاههای واقعیتافزوده از طریق این عینکها به افراد امکان میدهند با قرار دادن تصاویر و اشکال دیجیتالی و اطلاعات روی محیط فیزیکی واقعی اطراف، دید و تصور خود را بهبود بخشند.
عینکهای هوشمند به جراحان در اتاق عمل امکان میدهند به صورت آنی به اطلاعات مهم موردنیاز دسترسی پیدا کنند و بدون اینکه لازم شود برگردند و به صفحه نمایش رایانه نگاه کنند، همه این اطلاعات را در دسترس داشته باشند.
یکچهارم جراحان آمریکایی استفاده از عینکهای هوشمند واقعیتافزوده را شروع کردهاند. همچنین بر اساس آمار منتشرشده موسسه سنسسواید، با نظرسنجی از میان ۵۰۰ جراح در سراسر آمریکا، ۳۱ درصد از جراحان در نظر دارند از این عینکهای هوشمند استفاده کنند.
بر اساس این بررسی که ویوزیکس انجام داد، ۴۹ درصد جراحان بر این باورند که عینک هوشمند واقعیتافزوده میتواند عوارض بعد از عمل جراحی و همچنین میزان مرگومیر در اتاق عمل را کاهش دهد.
از دیگر مزایای ذکرشده که جراحان به آن اشاره میکنند، میتوان به دسترسی بیشتر به اطلاعات دقیق و کامل در محدوده دید، نیاز کمتر به ورود و خروج از اتاق عمل و کاهش هزینههای احتمالی در تجهیزات و کارکنان جراحی اشاره کرد.
جراحان همچنین میگویند که عینکهای واقعیتافزوده میتوانند همکاری با تیمهای پزشکی دیگر از راه دور را تقویت و در عین حال زمان آمادهسازی اتاق عمل پیش از عمل جراحی را تسریع کنند.
تراورس میگوید این گزارش بیانگر قدرت تحولآفرین فناوری واقعیتافزوده در بهبود نتایج درمان بیماران است. به گفته او، عینکهای واقعیت افزوده با ارائه اطلاعات به صورت آنی، کمک از راه دور و قابلیتهای پیشرفته تصویرسازی، این ظرفیت را دارند که تحولی بزرگ در جراحیها ایجاد کنند.
تراورس همچنین یادآور میشود که عینکهای هوشمند ویوزیکس به طور خاص برای کار در اتاق عمل طراحی شدهاند.
او میگوید این عینکها بر خلاف سایر مدلهای بزرگتر و حجیمتر عینکهای واقعیتافزوده، فوقالعاده سبکوزناند و تنها حدود ۸۰ گرم وزن دارند. آنها درست کنار حلقههای چشمی مورداستفاده پزشک قرار داده میشوند و شبیه عینکهای «اوکلی» به نظر میرسند.
برخی از شرکتهایی که از فناوری عینک هوشمند ویوزیکس استفاده میکنند، مانند پلتفرم جراحی مجازی پروکسیمی، عینک هوشمند واقعیتافزوده را با هوش مصنوعی هماهنگ و تلفیق میکنند.
به گفته تراورس، پروکسیمی از عینکهای هوشمند برای ضبط مراحل جراحی استفاده و آنچه ضبطشده را در پایگاه دادهها ذخیره میکند تا بعدا برگردد و تمام اطلاعات را جمعآوری کند. به این ترتیب در عمل جراحی بعدی، تمام آنچه در عمل قبلی اتفاق افتاد، در دسترس خواهد بود.
به عنوان مثال، اگر یک جراح حین عمل جراحی قلب، به منظور درمان گرفتگی رگ قلب از استند (فنرگذاری در رگ قلب) استفاده کند، موتور جستوجوی هوش مصنوعی میتواند بر اساس هزاران عمل مشابه قبلی، برای بهترین نوع استند برای آن بیمار خاص توصیههایی ارائه دهد.
به گفته تراورس، موتور هوش مصنوعی میتواند در لحظه به انتخاب بهترین راهحلها در اتاق عمل کمک کند. زمانی که حین عمل جراحی، هر زمان که پزشک بخواهد، آرشیوی از هزاران عمل جراحی پیشین را در اختیار داشته باشد، همهچیز متحول خواهد شد.
کد مطلب: 73460
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73460/عینک-واقعیت-افزوده-کمک-جراحان-می-رود