ایتنا - ناسا تایید کرده است که تا ماه مارس سال ۲۰۲۲ تعداد ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی پیدا شده است.
هوش مصنوعی در خدمت شکار سیارات فراخورشیدی
سايت خبری ايتنا , 10 تير 1402 ساعت 3:31
ایتنا - ناسا تایید کرده است که تا ماه مارس سال ۲۰۲۲ تعداد ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی پیدا شده است.
یک چالش جدید از متخصصان هوش مصنوعی و یادگیری ماشین دعوت میکند تا برای کشف و درک سیارات خارج از منظومه شمسی (سیارات فراخورشیدی) به اخترشناسان بپیوندند.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسپیس، برنامه موسوم به «چالش دادههای آریل ۲۰۲۳» که در روز ۱۴ آوریل آغاز به کار کرد، میتواند به هدایت هوش مصنوعی در کمک به تلسکوپ آریل آژانس فضایی اروپا در مأموریت خود و نیز به ما در درک بهتر مکان زمین در جهان کمک کند.
اینگو والدمن (یکی از بانیان چالش دادههای آریل و دانشیار اخترفیزیک کالج لندن) در بیانیهای گفت: «هوش مصنوعی در سالهای گذشته بسیاری از زمینههای علم و صنعت را متحول کرده است. حوزه سیارات فراخورشیدی بهطور کامل وارد عصر کلاندادهها شده و برای شکستن برخی از بزرگترین گلوگاههایی که ما را عقب نگه میدارند، به هوش مصنوعی پیشرفته نیاز داریم».
گفتنی است آریل که قرار است در سال ۲۰۲۹ به فضا پرتاب شود، یکی از بزرگترین بررسیهای سیارات فراخورشیدی را انجام خواهد داد و جوّ هزار سیاره شناخته شده در خارج از منظومه شمسی را واکاوی خواهد کرد. این تعداد زیاد مشاهدات، نشاندهنده حدود یک ششم از کل ۶ هزار سیاره شناخته شده در فهرست سیارات فراخورشیدی است و کمک هوش مصنوعی و جامعه یادگیری ماشینی میتواند در تفسیر دادههای آریل حیاتی باشد.
تلسکوپ فضایی ESA با مطالعه نور ستاره میزبان یک سیاره فراخورشیدی پس از عبور از جو آن سیاره کار میکند. از آنجایی که عناصر شیمیایی نور را در طول موجهای تعیین شده جذب و ساطع میکنند، نگاه کردن به طیف ستارهها پس از عبور از اتمسفر سیارات فراخورشیدی میتواند نشان دهد که جوّ سیاره از چه چیزی تشکیل شده است. این امر به نوبه خود میتواند نشان دهد که سیاره مورد بحث چگونه شکل گرفته و آیا آنها میتواند میزبان حیات باشد یا نه.
کد مطلب: 73505
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73505/هوش-مصنوعی-خدمت-شکار-سیارات-فراخورشیدی