ایتنا - دانشمندان میگویند با نگاه به مقطع نخستین شکلگیری کیهان دریافتهاند که اجرام آسمانی در مقایسه با زمان کنونی به گونهای «آهستهتر» حرکت میکردهاند.
تیک تیک «ساعت کیهانی»؛
گذشت زمان در سالهای ابتدایی جهان کُندتر از امروز بوده است
13 تير 1402 ساعت 21:57
ایتنا - دانشمندان میگویند با نگاه به مقطع نخستین شکلگیری کیهان دریافتهاند که اجرام آسمانی در مقایسه با زمان کنونی به گونهای «آهستهتر» حرکت میکردهاند.
اخترشناسان با مشاهدات علمی جدید خود توانستهاند پس از حدود یک قرن بر گفتههای آلبرت انیشتین مهر تایید بزنند. انیشتین در نظریه نسبیت عام خود پیشبینی کرده بود که جهان در گذشته بسیار کندتر از حال حاضر حرکت میکرده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، با توجه به وسعت جهان، در علم اخترشناسی مطالعه روزهای اولیه شکلگیری جهان همچون نگاه کردن به گذشته است. نور ضعیف قدیمیترین کهکشانها که با طی مسافتی بالغ بر میلیاردها سال نوری به زمین رسیده، برای دانشمندان به مثابه نشانهای دست اول از گذشته محسوب میشود.
یافتن این نور و نگاه کردن به جهان باستانی که در ۱۳.۸ میلیارد سال پیش شکل گرفت با این حال کار بسیار دشواری به شمار میرود.
اخترشناسان با تلسکوپهای پیچیده، که در طول موجهای مختلف نور را رصد میکنند، فضای کیهانی را زیر نظر میگیرند. آنها برای یافتن نورهای ضعیف بر پدیدهای تمرکز میکنند که به عنوان یک «زماننما» برای جهان عمل میکند؛ یک «اختروش».
یک اختروش یا سیاهچاله بسیار پرجرم در مرکز یک کهکشان اولیه، آنقدر درخشان است که ۱۰۰ برابر بیشتر از کهکشان راه شیری ما تشعشع و ذرات پرانرژی ساطع میکند. این روشنایی به عنوان یک «ساعت کیهانی» عمل میکند و محققان میتوانند از آن برای ردیابی زمان در سراسر جهان استفاده کنند.
اینگونه با رصد اختروشها در طول بازههای زمانی مختلف، گروهی از ستارهشناسان توانستهاند دریابند که چگونه جهان با افزایش سن، سرعت خود را نیز افزایش داده است.
گرنت لوئیس، استاد اخترفیزیک دانشگاه سیدنی و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «با نگاه به وقتی که کیهان کمی بیش از یک میلیارد سال سن داشت، میبینیم که زمان پنج برابر کندتر از حال حاضر حرکت میکرد.»
کد مطلب: 73640
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73640/گذشت-زمان-سال-های-ابتدایی-جهان-ک-ندتر-امروز-بوده