ایتنا - این سیاره در کهکشان ما یعنی راه شیری و در فاصله ۲۶۴ سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش واقع شده است.
کشف سیاره غولپیکر آینهای با ابرهایی از جنس فلز
25 تير 1402 ساعت 11:47
ایتنا - این سیاره در کهکشان ما یعنی راه شیری و در فاصله ۲۶۴ سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش واقع شده است.
ستارهشناسان سیاره جدیدی کشف کردهاند که نور را مانند آینه بازتاب میدهد. این آینه غولپیکر آسمانی که التیتی۹۷۷۹بی نام دارد، هر ۱۹ ساعت یک بار به دور ستاره خود میگردد و دانشمندان میگویند به نظر میرسد ابرهایی از تیتانیوم و سیلیکات آن را احاطه کرده باشند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این سیاره در کهکشان ما یعنی راه شیری و در فاصله ۲۶۴ سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش واقع شده است و حدود ۸۰ درصد از نوری را که به آن تابیده شود، منعکس میکند.
دانشمندان میگویند این میزان بازتاب نور باعث شده است که این جرم را یکی از اجرام با بیشترین میزان بازتابندگی در میان اجرام آسمانی عالم بدانیم. پروفسور جیمز جنکینز، اخترشناس و یکی از نویسندگان مقالهای با این موضوع که در مجله آسترونومی اند آستروفیزیکس منتشر شد، میگوید: «این یک آینه غولپیکر در فضا است.»
قطر این سیاره حدود ۴.۷ برابر زمین و فاصله آن از ستاره خود بهمراتب کمتر از فاصله عطار تا خورشید ما است. دانشمندان میگویند فاصله این سیاره به ستاره خود ۶۰ برابر نزدیکتر از فاصله زمین به خورشید است.
در منظومه شمسی ما، سیاره زهره درخشانترین جرم در آسمان شب زمین محسوب میشود که بازتابدهندهترین جرم طبیعی منظومه شمسی است و با ابرهای سمی اسید سولفوریک احاطه شده است. سیاره زهره حدود ۷۵ درصد از نور ورودی را منعکس میکند. این در حالی است که زمین حدود ۳۰ درصد از نور تابیدهشده به خود را بازتاب میدهد.
دمای سطح سیاره التیتی۹۷۷۹بی در اثر تابش داغ ستارهاش، حدود ۱۸۰۰ درجه سانتیگراد است که این دما از گدازههای مذاب نیز داغتر است.
تابش ستاره روی این سیاره باعث شده که اتمسفر شبیه به زمین بر پایه آب در آن مدتها پیش از بین رفته باشد. پژوهشگران میگویند ابرهای این سیاره فلزیاند و از تیتانیوم و سیلیکاتــ عناصر و ترکیباتی که بیشتر سنگهای پوسته زمین را تشکیل میدهندــ ساخته شدهاند.
پروفسور جنکینز از دانشگاه دیگو پورتالس و موسسه عالی اخترفیزیک و فناوریهای مرتبط در شیلی میگوید: «ما حتی فکر میکنیم که این ابرها ممکن است به شکل قطراتی چگالیده و در بخشهای از اتمسفر موجب بارش باران تیتانیومی شوند.»
کد مطلب: 73753
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73753/کشف-سیاره-غول-پیکر-آینه-ای-ابرهایی-جنس-فلز