ایتنا - گرما به بدن شما استرس وارد میکند و زمانی که بدن شما استرس دارد، برای مقابله با سایر موارد مانند بیماریهای قلبی یا تنفسی با مشکل روبهرو میشود.
چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟
31 تير 1402 ساعت 5:11
ایتنا - گرما به بدن شما استرس وارد میکند و زمانی که بدن شما استرس دارد، برای مقابله با سایر موارد مانند بیماریهای قلبی یا تنفسی با مشکل روبهرو میشود.
درحالی که بسیاری از کشورها در سه قاره جهان این روزها گرمترین روزهای خود را سپری میکنند، کارشناسان عقیده دارند ادامه این روند پیامد مستقیمی بر بیماریهای مزمن، سلامت تنفسی و بیماریهای عفونی خواهد داشت.
یاهونیوز در گزارشی به نقل از کارشناسان به پیامدهای گرمای شدید برای سلامت طولانی مدت انسان پرداخته است.
گرما میتواند کشنده باشد و هر سال تعداد بیشتری از افراد به دلیل تغییرات آب و هوایی جان خود را از دست میدهند. اما همانطور که این روزهای گرم عادیتر میشوند - به گفته دانشمندان آبوهوا «روند غیرطبیعی جدید»- اثرات ناخوشایند افزایش دما بر بدن، به شکل فزایندهای بیشتر میشود.
سازمان بهداشت جهانی درباره این مساله میگوید: «تغییرات آبوهوایی بزرگترین خطری است که سلامت بشر را تهدید میکند». شاید در ظاهر اغراقآمیز باشد اما کارشناسان میگویند: «چندان دور از ذهن نیست».
دکتر کریستوفر تدسکی، مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا، به یاهو گفت: «بین آب و هوا و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد. گاهی مواردی را مشاهده میکنیم که میتوانیم آنها را «موارد تشدید شده از آب و هوا» بنامیم.
چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟
با قدم زدن خارج از خانه در یک روز به شدت گرم، به راحتی متوجه میشویم که گرمای بیش از حد، به سرعت آسیب میرساند. گرمازدگی شاید جزو اولین مواردی باشد که به ذهن میرسد. گرمازدگی زمانی رخ میدهد که بدن توانایی خنک شدن و کنترل دمای خود را از دست میدهد، این وضعیت باعث ناتوانی دائمی و حتی مرگ میشود. در این حالت دمای بدن احتمالا در کمتر از ۱۵ دقیقه به ۴۱ درجه سانتیگراد یا بالاتر میرسد. گرمازدگی علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع و سردرد است را با خود به همراه دارد و باید سریعا درمان شود.
علاوه بر این گرمای شدید میتواند وضعیت بیماریهای مزمن را بدتر کند.
تدسکی درباه این مساله میگوید: «گرما به بدن شما استرس وارد میکند و زمانی که بدن شما استرس دارد، برای مقابله با سایر موارد مانند بیماریهای قلبی یا تنفسی با مشکل روبهرو میشود.» برای مونه، وقتی به مراجعهکنندگان بخش اورژانس در زمان گرمای شدید نگاه کنید، متوجه میشوید اغلب افراد به حمله قلبی یا سکته مغزی دچار شدهاند که صراحتا بازتابی از استرس روی بدن را نمایانگر است.
دمای بسیار بالا اغلب عامل کیفیت پایینتر هوا است. گرمای شدید و راکد بودن هوا افزایش میزان ازن و آلودگی را در پی دارد. این میزان گرما به خواب شما هم آسیب میرساند، چرا که بالا رفتن دمای بدن به خواب رفتن را دشوار میکند.
کد مطلب: 73881
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/73881/چرا-گرمای-شدید-سلامتی-مضر