ایتنا - دانشمندان موفق شدهاند برای شناسایی سیارکهای بالقوه خطرناک روش جدیدی ابداع کنند. به گفته آنها، در آینده نزدیک سیارکهای خطرناک به زمین برخورد نخواهند کرد.
ابداع روشی جدید بهمنظور شناسایی سیارکهای خطرناک برای زمین
13 مرداد 1402 ساعت 17:38
ایتنا - دانشمندان موفق شدهاند برای شناسایی سیارکهای بالقوه خطرناک روش جدیدی ابداع کنند. به گفته آنها، در آینده نزدیک سیارکهای خطرناک به زمین برخورد نخواهند کرد.
گیکوایر نوشت، این روش از یک الگوریتم رایانهای جدید به نام هلیولینک تریدی (HelioLinc3D) استفاده میکند که بهرهگیری از آن در آستانه شروع به کار رصدخانه ورا روبین درخور توجه است. زمانی که رصدخانه ورا روبین در شیلی فعال شود، دانشمندان به کمک آن خواهند توانست سیارکهای بیشتری را رصد کنند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، موسسه دیراک (DiRAC) در دانشگاه واشنگتن در تجزیه و تحلیل دادههای رصدخانه روبین نقش اصلی را ایفا خواهد کرد و هلیولینک تریدی قرار است کار آن را آسانتر کند. هنوز چند سال مانده تا رصدخانه روبین بتواند نقشه برداری و بررسی آسمان را آغاز کند، اما پژوهشگران از همین حالا هلیولینک تریدی را با وارد کردن دادههای سامانه «آخرین هشدار برخورد زمینی سیارک» (ATLAS) آزمایش کردند.
این الگوریتم در جریان این اجرای آزمایشی ۱۸ ژوییه، به منظور شناسایی سیارکی که مشاهده آن را از دست داده بود، بخشهایی از دادههای سامانه «آخرین هشدار برخورد زمینی سیارک» از چهار شب رصد را ترکیب کرد. به نظر میرسد این سیارک که «۲۰۲۲ اساف۲۸۹» نامگذاری شده و مشخصات آن در مرکز بررسی ریزسیارهها (MPECs) توضیح داده شده است، حدود ۱۸۰ متر پهنا داشته باشد. سیارکی که به اندازه کافی بزرگ است که در صورت برخورد با زمین، تخریب گستردهای ایجاد کند.
اما خبر خوب این است که پیشبینیهای مسیر مداری این سیارک نشان میدهد که این سیارک در نزدیکترین حالت حدود ۲۲۵ هزار کیلومتر از زمین فاصله خواهد داشت. با این همه، این سنگ فضایی با تعریف ناسا از سیارکهای بالقوه خطرناک مطابقت دارد. دستکم بر اساس اندازه تخمینی آن و این واقعیت که ممکن است به هشت میلیون کیلومتری سیاره ما برسد، یک سیارک خطرناک محسوب میشود.
آری هاینزه، پژوهشگر دانشگاه واشنگتن و سازنده اصلی هلیولینک تریدی، میگوید که موفقیت این الگوریتم باید در آینده به پایگاه داده رصدخانه روبین منتقل شود.
کد مطلب: 74081
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74081/ابداع-روشی-جدید-به-منظور-شناسایی-سیارک-های-خطرناک-زمین