ایتنا - دکتر سایمون جانسون، استاد اقتصاد جهانی و مدیریت در دانشکده امآیتی اسلون، معتقد است: «هوش مصنوعی قابلیت و ظرفیت بسیاری دارد، اما ممکن است این ظرفیت در هر جهتی به هدر رود.»
هوش مصنوعی نعمت است یا مصیبت؟
22 مرداد 1402 ساعت 7:11
ایتنا - دکتر سایمون جانسون، استاد اقتصاد جهانی و مدیریت در دانشکده امآیتی اسلون، معتقد است: «هوش مصنوعی قابلیت و ظرفیت بسیاری دارد، اما ممکن است این ظرفیت در هر جهتی به هدر رود.»
عرصه فناوری هر سال با رشد و پیشرفت چشمگیر و فزایندهای همراه است. یکی از این پیشرفتها، ظهور هوش مصنوعی در کار و زندگی روزمره است. برخی مخالف این پدیدهاند و عدهای هم از آن استقبال کردهاند و آن را عامل رشد و پیشرفت در زمینههای کاری، علمی و تحقیقی میدانند. رویترز در گزارشی، به شرح جنبههای متفاوت هوش مصنوعی پرداخته است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، طرفداران هوش مصنوعی معتقدند که با حضور این فناوری، رشد چشمگیری در بهرهوری پدید میآید که باعث تولید ثروت و بهبود استانداردهای زندگی میشود. بنا به گمانهزنی شرکت مشاوره مککنزی در ژوئن، این شرکت میتواند سالانه بین ۱۴ تا ۲۲ تریلیون دلار به ارزش خود اضافه کند. ناگفته نماند که این رقم از حجم کنونی اقتصاد ایالات متحده بالاتر است.
دکتر سایمون جانسون، استاد اقتصاد جهانی و مدیریت در دانشکده امآیتی اسلون، معتقد است: «هوش مصنوعی قابلیت و ظرفیت بسیاری دارد، اما ممکن است این ظرفیت در هر جهتی به هدر رود.»
برخی افراد خوشبینتر، فراتر رفتهاند و به باور آنها، هوش مصنوعی میتواند در کنار رباتها، در نهایت بشر را از شر وظایف سخت نجات دهد و زندگی را با خلاقیت و اوقات فراغت بیشتر همراه کند.
نگرانی درباره این نوع فناوریها چندان هم بیاساس نیست. شواهد تاریخی نشان میدهد که تاثیر اقتصادی پیشرفتهای فناوری، عموما نامشخص، نابرابر و گاهی ناخوشایند است.
دکتر جانسون و همکار اقتصاددان او در امآیتی، کتابی منتشر کردند که در آن هزار سال فناوری – از گاوآهن تا گیشههای بازرسی هوشمند - و موفقیت آنها در ایجاد شغل و گسترش ثروت، بررسی شده است.
دستگاه ریسندگی اولیه به پیدایش خودکار شدن (اتوماسیون) در صنعت نساجی قرن هجدهم انجامید، اما در عین حال، این روند به افزایش ساعات کار و سختتر شدن شرایط آن منتهی شد. اختراع پنبهپاککنهای مکانیکی نیز گسترش بردهداری را در قرن نوزدهم در جنوب آمریکا آسان کرد.
کد مطلب: 74196
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74196/هوش-مصنوعی-نعمت-یا-مصیبت