ایتنا - تولیدکنندگان تراشه آمریکایی یکسوم کل فروش نیمهرسانا در جهان را به خودشان اختصاص دادهاند. آنها پیچیدهترین میکروپردازندههای جهان را طراحی میکنند که در موبایلهای هوشمند، دیتاسنترها و الگوهای هوش مصنوعی بهکار میروند.
آمریکا در آستانه رنسانس تراشهسازی
24 مرداد 1402 ساعت 11:40
ایتنا - تولیدکنندگان تراشه آمریکایی یکسوم کل فروش نیمهرسانا در جهان را به خودشان اختصاص دادهاند. آنها پیچیدهترین میکروپردازندههای جهان را طراحی میکنند که در موبایلهای هوشمند، دیتاسنترها و الگوهای هوش مصنوعی بهکار میروند.
تولیدکنندگان تراشه آمریکایی یکسوم کل فروش نیمهرسانا در جهان را به خودشان اختصاص دادهاند. آنها پیچیدهترین میکروپردازندههای جهان را طراحی میکنند که در موبایلهای هوشمند، دیتاسنترها و الگوهای هوش مصنوعی بهکار میروند. با این حال نه شرکتهای آمریکایی و نه تولیدکنندگان قراردادی آسیایی، هیچکدام از آن تراشههای پیشرو را در آمریکا نمیسازند.
واگذاری مرکزیت تراشهها به اقتصادهای مدرن - و در عصر هوش مصنوعی به یکی از طرفین جنگ رقابتی- موضوعی است که سیاستگذاران در واشنگتن نگران آن هستند. پاسخ آنها به این دغدغه، قانون تراشهها(chips Act) بود؛ بسته ۵۰ میلیارد دلاری از یارانهها، اعتبارات مالیاتی و دیگر جایگزینها تا ساخت تراشههای پیشرفته را دوباره به آمریکا بازگرداند و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، درست یک سال پیش و در اوت سال ۲۰۲۲ تصویب قانون آن را امضا کرد.
در چنین شرایطی به نظر میرسد این قانون یک اثر مهم داشته باشد. از سال 2020 که نخستین زمزمههای تصویب این قانون مطرح شد، سازندگان تراشه اعلام کردهاند که تا حالا بیش از 200 میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری کردهاند. اگر تمام این سرمایهگذاریها طبق برنامه پیش برود، تا سال 2025 کارخانههای ساخت تراشه در آمریکا 18 درصد از کل تراشههای پیشرو جهان را تولید خواهند کرد.
غول تراشهسازی تایوانی یعنی TSMC، برای ساخت دو کارخانه در آریزونا 40 میلیارد دلار هزینه کرده است. شرکت سامسونگ از کرهجنوبی هم مشغول سرمایهگذاری 17 میلیارد دلاری برای انجام همین کار در تگزاس است. قهرمان تراشهسازی آمریکا، یعنی اینتل، برای ساخت چهار کارخانه تراشهسازی در آریزونا و اوهایو 40 میلیارد دلار هزینه میکند. در حالی که قانون تراشهها، نخستین تولدش را جشن میگیرد و دولت برای آغاز این سرمایهگذاریها آماده میشود، هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه این اتفاق را یک پیروزی دو حزبی میدانند.
اگرچه هر پیروزی ممکن است زودهنگام باشد. کارخانههای تولید تراشههای پیشرو در آمریکا با سرعت کندتری ساخته میشوند و با هزینه بیشتری به راه میافتند و کوچکتر از رقبای آسیایی خود هستند. با پیچیدهتر شدن شرایط، زیادهروی سرمایهگذاریهای آمریکا در تولیدکنندگان تراشه به زمانی میرسد که دستکم تقاضا برای محصولاتشان فروکش کند. این اتفاق در بلندمدت میتواند عواقبی برای سودآوری این صنعت داشته باشد.
کد مطلب: 74247
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74247/آمریکا-آستانه-رنسانس-تراشه-سازی