ایتنا - از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، شرکتهای فناوری پیشرفته مانند استارلینک، پالانتیر، مکسار با فراهم کردن امکاناتی چون اینترنت ماهوارهای و یا تحلیل دادهها به کمک هوش مصنوعی، نقش مهمی را در این جنگ ایفا کردهاند.
هوش مصنوعی در جنگ اوکراین چه نقشی بازی میکند؟
1 شهريور 1402 ساعت 0:09
ایتنا - از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، شرکتهای فناوری پیشرفته مانند استارلینک، پالانتیر، مکسار با فراهم کردن امکاناتی چون اینترنت ماهوارهای و یا تحلیل دادهها به کمک هوش مصنوعی، نقش مهمی را در این جنگ ایفا کردهاند.
استارلینک، پالانتیر، مکسار از غولهای فعال در عرصه فناوری پیشرفته به شمار میروند که در اوکراین به ارتش این کشور در مقابله با روسیه کمک میکنند. اما به راستی تاثیر فناوری پیشرفته در تغییر نتیجه این جنگ چقدر است؟ آیا استفاده ارتش اوکراین از امکانات این غولهای فناوری به نفع این کشور است یا به ضرر آن؟
جنگ اوکراین دو چهره دارد. جنگی که در خط مقدم در جریان است و جنگی که در آن، هواپیماهای بدون سرنشین و سیستمهای ضدهوایی مدرن و مهمتر از همه یک شبکه عظیم ماهوارهای، نقش بازی میکنند. با کمک این شبکه ماهوارهای، حجم بینظیری از دادهها در سراسر جهان منتقل میشود.
به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، فرانک زاوئر از دانشگاه ارتش آلمان در مونیخ این جنگ را بهعنوان یک جنگ بسیار متعارف توصیف میکند و میگوید این جنگ تا حدی با عناصر تقریبا قدیمی مانند آتشبار و توپخانه در جریان است. او در عین حال به سطح دیگری از این جنگ اشاره میکند که فناوری پیشرفته در آن نقش عمده را ایفا میکند. این واقعیت که اوکراین به مدت یک سال و نیم توانسته است در برابر حمله روسیه مقاومت کند، فقط به خاطر روحیه جنگندگی و تامین مداوم تسلیحات متعارف نیست بلکه به دلیل استفاده از فناوری مدرن در میدان جنگ است.
تنها چند روز پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، ایلان ماسک، میلیاردر مشهور که در عرصههای گوناگون از جمله فناوری پیشرفته فعالیت دارد، با "استارلینک" خود به حفظ شبکه ارتباطی اوکراین کمک کرد.
شرکت Clearview AI نیز خدمات تشخیص چهره خود را به اوکراین عرضه کرد و نیروهای مسلح اوکراینی اینک برای شناسایی جنگندههای سقوط کرده و نظامیان اسیرشده روسی از این فناوری استفاده میکنند.
اوکراینیها همچنین با استفاده از نرمافزار هوش مصنوعی Primer توانستهاند تماسهای تلفنی رمزگذارینشده جنگندههای روسی را رهگیری و آنها را تجزیه و تحلیل کنند.
در آوریل ۲۰۲۲، تصاویر ماهوارهای شرکت Maxar سروصدای زیادی به پا کرد، چرا که تصاویر ماهوارهای این شرکت، گورهای دستهجمعی را در حومه ماریوپل نشان میداد و بدین ترتیب این امکان را فراهم کرد که درباره شرایط این شهر که در آن زمان هنوز در محاصره بود تصمیمگیری شود.
در اوایل سال ۲۰۲۳ الکس کارپ، مدیرعامل شرکت پالانتیر ادعا کرد که نرمافزار "متا کانستلیشن"، در بسیاری از مراحل شناسایی و تشخیص و انتخاب هدف اوکراین استفاده میشود. از آن زمان، شرکت او به شدت "اسکایکیت" را تبلیغ کرده است، نوعی کامپیوتر قابل حمل که شامل یک پهپاد کوادکوپتر و بشقاب ماهوارهای است که قادر است بدون اتصال به شبکه برق، روزهای متمادی مورد استفاده قرار گیرد.
کد مطلب: 74354
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74354/هوش-مصنوعی-جنگ-اوکراین-نقشی-بازی-می-کند