ایتنا - صرفا تغییر رژیم غذایی به عنوان درمان به بیماران مبتلا به آکنه توصیه نمیشود و اغلب به داروهای موضعی یا خوراکی نیز نیاز است.
آیا مصرف شکر باعث بروز آکنه میشود؟
3 شهريور 1402 ساعت 1:00
ایتنا - صرفا تغییر رژیم غذایی به عنوان درمان به بیماران مبتلا به آکنه توصیه نمیشود و اغلب به داروهای موضعی یا خوراکی نیز نیاز است.
اگر جزو کسانیاید که همیشه با جوش سروکار دارید، ممکن است تحتتاثیر توصیههای شبکههای اجتماعی، به فکر قطع مصرف مواد حاوی شکر برای کنترل جوشها باشید. اما احتمالا فقط متوقف کردن مصرف شکر برای حل مشکل جوشها کافی نیست.
دکتر آنجلی ماهتو، متخصص پوست، به «لایو ساینس» میگوید که آکنه حاصل مجموعهای از فعل و انفعالات پیچیده در سطوح هورمونی و غدد چربی است که شرایطی مثل جمع شدن سلولهای مرده و میکروبیومهای پوست، تجمع میکروارگانیسمها روی پوست، و نیز عواملی از شیوه زندگی، مانند استرس و رژیم غذایی، میتوانند در پدید آمدن آن موثر باشند.
هر چند برخی مطالعات تغذیهای، ارتباطهایی بین مصرف قند و بروز آکنه پیدا کردهاند، اما دکتر تانیا گریوال، متخصص پوست و مدرس دانشگاه واشنگتن، به لایو ساینس گفت که با توجه به مجموعه عوامل موثر در بروز آکنه، صرفا تغییر رژیم غذایی به عنوان درمان به بیماران مبتلا به آکنه توصیه نمیشود و اغلب به داروهای موضعی یا خوراکی نیز نیاز است.
در یک آزمایش کنترلشده و مبتنی بر تصادفیسازی در کره جنوبی، شرکتکنندگان مبتلا به آکنه که رژیم غذایی با میزان کربوهیدرات و شاخص گلیسمی پایین داشتند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که رژیمهای پرکربوهیدرات داشتند، به بهبود جزئی در آکنه دست یافتند.
با این حال از آنجا که بسیاری از مطالعات در زمینه آکنه بر مبنای تجربههای شخصی طراحی شدهاند، تفسیر قطعی آنها دشوار است. مثلا ممکن است شرکتکنندهای مشخصات ظاهری آکنه را داشته باشد، اما در واقع به مشکل پوستی فولیکولیت (آسیبدیدن و مسدود شدن فولیکولهای مو که میتواند به التهاب پوست و بروز جوش منجر شود) دچارباشد.
معمولا شرکتکنندگان در پژوهشهای تجربی برای بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه، نظرسنجیهایی را درباره وعدههای غذایی خود تکمیل میکنند. به گفته ماهو، احتمال زیادی وجود دارد که مردم ماهیت دقیق مواد خوراکهای خود یا مقدار دقیق آن را ندانند. از این گذشته، نظرسنجیها در چند مقطع زمانی انجام میگیرد و بنابراین، نحوه تغییر الگوهای رژیم غذایی در بلندمدت، تا حد زیادی نادیده گرفته میشود. همچنین، اغلب غذاهای شیرین حاوی ترکیبات دیگری مانند کاکائو یا مواد لبنیاند که ممکن است در بروز آکنه موثر باشنند.
کد مطلب: 74379
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74379/آیا-مصرف-شکر-باعث-بروز-آکنه-می-شود