ایتنا - با فروکشکردن تهدید همهگیری ویروس کرونا، این ویروس همچنان به تکامل خود ادامه میدهد. بهطوری که اخیراً دو نوع از سویههای کووید به نامهای Eris یا EG.5 و BA 2.86 تعداد موارد مبتلا را در بریتانیا، چین، آمریکا و سایر کشورها افزایش دادهاند.
جهشهای جدید ویروس کرونا؛ هنوز هم باید بترسیم؟
3 شهريور 1402 ساعت 18:44
ایتنا - با فروکشکردن تهدید همهگیری ویروس کرونا، این ویروس همچنان به تکامل خود ادامه میدهد. بهطوری که اخیراً دو نوع از سویههای کووید به نامهای Eris یا EG.5 و BA 2.86 تعداد موارد مبتلا را در بریتانیا، چین، آمریکا و سایر کشورها افزایش دادهاند.
اگرچه سویههای جدیدتر کرونا خفیفتر شدهاند، اما بهگفته کارشناسان سویههایی که اکنون در حال گردش هستند، میتوانند قابلیت انتقال سریعتری داشته باشد و واکسن را کماثر کنند.
تفاوت بین انواع EG.5 و BA 2.86
به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، Eris و BA 2.86، هر دو انواعی از نسل XBB هستند و از خانواده اومیکرون به شمار میروند. تفاوت بین این دو سویه این است که هماکنون موارد بیشتری از سویه "اریس" در سرتاسر جهان شناسایی شده و بهنظر میرسد میزان انتقال بالایی دارد. اینکه آیا موارد ابتلای بیشتری از BA2.86 وجود دارد یا خیر، هنوز مشخص نشده است.
بااینحال سویه BA 2.86 علائم اضافی جدیدی از جمله بثورات پوستی، قرمزی چشمها و اسهال را بههمراه دارد.
تب، سرفه، تنگی نفس، خستگی، دردهای عضلانی، سردرد، از دست دادن حس چشایی و بویایی و گلودرد علائمی هستند که با عفونت اریس گزارش میشوند.
بهگفته متخصصان، این علائم جای ترس ندارند و فقط ثابت میکنند ویروس بهطور مداوم در حال تکامل است.
البته کارشناسان تاکید میکنند این بدان معنی نیست که واکسنهایی که قبلاً دریافت شده، موثر نیستند. اما ممکن است در برابر سویههای جدید کماثرتر باشند. پس اگر به خصوص بیش از یک سال از دریافت آخرین واکسن گذشته، حتما دوز تقویتکننده را باید دریافت کرد. همچنین اگر فردی حتی علائم سرماخوردگی خفیف داشته باشد، بهتر است از تست کرونا استفاده کرده و درمان را فورا آغاز نماید. همه افراد مبتلا به کرونا باید همچنان در خانه بمانند؛ ماسک بزنند و تمام نکات بهداشتی مرتبط با پیشگیری از انتقال ویروس را رعایت کنند.
بهگفته ویلیام شافنر، استاد بیماریهای عفونی در دانشگاه وندربیلت در نشویل، اگرچه ویروس کووید تمایل زیادی به جهش دارد، اما خوشبختانه، این جهشها نسبتاً جزئی هستند. شافنر فکر نمیکند زمان وحشت دوباره از ویروس کرونا فرا رسیده باشد.
در عین حال شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز روز یکشنبه ۲۹ مرداد با اشاره به اینکه خوشبختانه هنوز موردی از ابتلا به سویه جدید اریس در ایران مشاهده نشده، اظهار کرد: «رعایت پروتکلهای توصیهشده مثل حفظ بهداشت فردی، فاصله اجتماعی و ... در کنار تزریق دوز یادآور واکسن نقش بهسزایی در پیشگیری از ابتلا به کرونا دارد.»
کد مطلب: 74383
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74383/جهش-های-جدید-ویروس-کرونا-هنوز-هم-باید-بترسیم