کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نماینده مجلس خطاب به وزیر ارتباطات:

چطور فیلترشکن‌های رایگان را می‌توانید فیلتر کنید اما فیلترشکن‌های پولی را نه؟!

6 شهريور 1402 ساعت 17:18

ایتنا - رشیدی کوچی نماینده مجلس: فیلترشکن‌های پولی فیلتر نمی‌شود، چون برای برخی پول سرشار و گردش مالی هنگفتی دارد!


بخشی از گفت‌وگوی روزنامه شرق با یک نماینده مجلس:
جلال رشیدی‌کوچی، نماینده جوان و خوش‌آتیه مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان، از جمله نمایندگانی است که به دلیل سن خود این شانس را دارد که درک مناسبی از مسائل و مشکلات روز جامعه و دغدغه جوانان داشته باشد و گاهی در برخی موارد با آنها همزادپنداری کند.


- شاهد تلاش‌های شما درباره موارد مختلفی مثل مخالفت با صیانت از فضای مجازی، واردات خودروهای کارکرده و فیلترینگ هستیم. درباره فروش فیلترشکن‌ها گفته بودید که تراکنش مالی بسیار بالایی دارد. آیا هنوز مشخص نشده چه کسانی پشت فروش پر‌سود فیلترشکن‌ها هستند؟
- نگاه من به قصه فیلترینگ از همان ابتدای ورودم به مجلس، مشخص و ثابت بوده است و از همان ابتدا معتقد بودم این شیوه فیلترکردن نه درست و راهگشا‌ست و نه جواب می‌دهد. شواهد و قرائن هم حاکی از این امر است؛ اما برخی نمی‌‌خواهند واقعیت‌ها را بپذیرند. ما باید تلاش کنیم به آنها بقبولانیم که این شیوه جواب نمی‌دهد. مثال‌های متعددی هم وجود دارد؛ مثلا اگر قرار بود فیلترینگ جواب بدهد، باید خروجی هم داشته باشد. اما عملا خروجی نداشته و یک‌سری نارضایتی‌ها هم ایجاد کرده است. البته اخیرا شنیدم که برنامه وی‌چت رفع فیلتر شده است.
سؤالی که مطرح است این است که چرا اصلا آن را فیلتر کردید؟ بعد چه اتفاقی افتاد که وی‌چت رفع فیلتر شد؟ من از دوران نوجوانی با یاهو مسنجر و اینترنت دایلاپ خانگی آشنا بودم؛ حتی قبل از ورود اینترنت دایلاپ به منازل، کافی‌نت‌ها وجود داشت و در این فضا بودم و کار کرده‌ام. سؤال اینجا‌ست که چرا وی‌چت فیلتر شد؟

سؤال دیگر اینکه چرا وقتی رایتل اعلام کرد می‌توانم تماس تصویری را روی سیم‌کارت‌هایم فعال کنم، عده‌ای نزد مراجع عظام رفتند و فریاد وا‌اسلاما سر دادند و این طرح منتفی شد؟ چه کسانی نزد مراجع رفتند و به بهانه جلوگیری از نشر فساد و فحشا، مانع آن شدند؟ به مراجع گفتند قرار است افراد با یکدیگر تماس بگیرند و یکدیگر را ببینند و با این کار بر اسلام خدشه و مصیبت وارد می‌شود. چرا اکنون این امتیاز را به همراه اول و ایرانسل واگذار کرده‌اند؟
سؤال بعد اینکه اگر 10، 15 سال قبل این امکان ایجاد شده بود، آیا مردم در این سطح به سمت تماس تصویری در واتس‌اپ و اینستاگرام می‌رفتند؟

اینها سؤالاتی است که در جامعه مطرح است و حامیان فیلترینگ هیچ پاسخی برای آنها ندارند. اگر به رایتل اجازه تماس تصویری داده بودند یا به پیام‌های ام‌ام‌اس اجازه داده بودند فعالیت کنند، مردم با این سطح گسترده به شبکه‌های اجتماعی هجوم نمی‌بردند. اما چون اکثرا تصمیم‌های غلط گرفته‌ایم و بر این تصمیم غلط پافشاری هم کرده‌ایم، به فرض اینکه امروز تماس تصویری همراه اول رایگان هم بشود کسی از آن استقبال نمی‌کند؛ چرا‌که به آن اعتماد ندارد. اما اگر آن زمان مانع این کار نمی‌شدند، امروز نه‌تنها این اعتماد از بین نمی‌رفت بلکه تقویت هم می‌شد.
بنابراین سیاست‌گذاری ما در این مسائل دچار مشکلات عمده است و با این روش هم حل نمی‌شود.

قصد داریم در مجلس تحقیق و تفحص از فروش فیلترشکن‌ها را کلید بزنیم؛ چرا‌که گردش مالی زیادی دارد. حالا مدام برچسب بزنند که جلال رشیدی‌کوچی دنبال تشویش اذهان عمومی است، دنبال فساد است و در سالگر فلانی قصد به‌هم‌زدن دوباره کشور را دارد. همه این حرف‌ها بازی همان جریان خاصی است که اول عرایضم گفتم دنبال تمسک به یک‌سری آرمان‌های انقلاب و ارزش‌های بی‌نظیر برای رسیدن به منافع مالی خود هستند. این موضوع بارها ثابت شده است.
بنابراین فیلترینگ در کشور تراکنش مالی بسیار سنگینی دارد. برای نمونه، اخیرا یکی از مراکز تولید برق اطراف تهران قطع شد و به دنبال آن نصف فیلترشکن‌ها از کار افتاد! این اتفاق چه معنایی می‌دهد؟ از وزیر سؤال کردم که چطور فیلترشکن‌های رایگان را می‌توانید فیلتر کنید اما فیلترشکن‌های پولی را نه؟ عده‌ای ابراز نگرانی کردند که با این حرف فیلترشکن‌های پولی هم فیلتر می‌شود؛ به آنها اطمینان دادم این اتفاق نمی‌افتد چون برای برخی پول سرشار و گردش مالی هنگفتی دارد.

به نظرم اینها سؤالاتی است که ذهن جامعه را پر کرده‌ اما جوابی برای آن پیدا نمی‌کنند؛ بنابراین تأکید می‌کنم اگر دنبال این هستیم که در فضای مجازی علیه نظام و مسئولان این‌قدر حرف زده نشود، پیشنهاد می‌کنم به جای ایجاد محدودیت و بستن و فیلترینگ، چند مشکل جوانان اعم از اشتغال، ازدواج، مسکن و خودرو را حل کنند؛ در‌ این‌ صورت همان جوانان از فضای مجازی به نفع نظام استفاده و تبلیغ می‌کنند.


- همان‌طورکه پیش از این گفته بودید، طبق اصل 79 قانون اساسی ادامه فیلترینگ در کشور غیرقانونی است. آیا دراین‌باره پیگیری خاصی انجام داده‌اید؟
- نظرم را درباره فیلترینگ بارها اعلام کرده‌ام و در اصل 79 قانون اساسی هم آمده است که هرگاه کشور دچار شرایط خاص مثل جنگ و اضطرار شود، تصمیم با دولت است که شرایط و محدودیتی را تا آرام‌شدن اوضاع اعمال کند‌ اما اگر این شرایط استمرار داشته باشد، باید از مجلس مجوز بگیرد.
نگاه من این است که با توجه به صحبت‌های آقای رئیسی و برخی دوستان، فیلترینگ برای کنترل و مدیریت فضای کشور اعمال شد و دوستان اعلام کردند بعد از آرام‌ شدن فضای کشور این محدودیت برطرف خواهد شد‌ اما با وجود اینکه فضا آرام شده است، هنوز فیلترینگ ادامه دارد. به نظرم باید مجلس به موضوع ورود کند؛ چراکه تبعات منفی زیادی برای کشور دارد. اینکه مصرف اینترنت بالا می‌رود، گردش مالی سنگینی پشت پرده اتفاق می‌افتد، امنیت گوشی‌ها از بین می‌رود و امنیت خانواده‌ها مخدوش می‌شود و... .
 


کد مطلب: 74417

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74417/چطور-فیلترشکن-های-رایگان-می-توانید-فیلتر-کنید-اما-پولی-نه

ايتنا
  https://www.itna.ir