ایتنا - زمین هدف اصابت یک فوران انفجاری حاصل از یک ستاره مرده قرار گرفته که بهحدی پرانرژی است که دانشمندان نمیتوانند آن را توضیح دهند.
برخورد انرژی عظیم از یک ستاره مرده به زمین؛ دانشمندان هیچ توضیحی ندارند
19 مهر 1402 ساعت 0:16
ایتنا - زمین هدف اصابت یک فوران انفجاری حاصل از یک ستاره مرده قرار گرفته که بهحدی پرانرژی است که دانشمندان نمیتوانند آن را توضیح دهند.
این انفجار پرتوهای گاما که از یک ستاره مرده به نام تپاختر ناشی شده، پرانرژیترین نوع فوران در نوع خود است که تاکنون مشاهده شده است. این انرژی معادل ۱۰ تریلیون برابر انرژی نور مرئی یا ۲۰ تراالکترون ولت بود.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت،دانشمندان نمیتوانند دقیقا توضیح دهند چه نوع سناریویی ممکن است باعث شود یک تپاختر چنین انرژی شدیدی آزاد کند و پژوهشگران متولی این کشف میگویند توضیح و تبیین این پدیده «مستلزم بازنگری در چگونگی عملکرد این شتابدهندههای طبیعی است».
دانشمندان امیدوارند با هدف درک بهتر نحوه شکلگیری تپاخترها بتوانند فورانهای انرژی قدرتمندتری را از آنها کشف کنند.
تپ اخترها زمانی تشکیل میشوند که یک ستاره میمیرد، منفجر و به یک ابرنواختر تبدیل میشود و ستارهای کوچک و مرده از خود به جا میگذارد. ابعاد آنها تنها ۲۰ کیلومتر است و با یک میدان مغناطیسی قدرتمند بسیار سریع میچرخند.
اما دو اونیا ویلهلمی، دانشمند رصدخانه سیستم استریوسکوپی انرژی بالا (HESS) در نامیبیا که این فوران انفجاری را شناسایی کرد، گفت: «این ستارگان مرده تقریبا به طور کامل از نوترونها تشکیل شدهاند و بهطرز باورنکردنی متراکماند: جرم یک قاشق چایخوری از مواد آنها بیش از پنج میلیارد تن یا حدود ۹۰۰ برابر جرم هرم بزرگ جیزه است.»
همزمان با چرخش تپاخترها، پرتوهایی از تابش الکترومغناطیسی به بیرون گسیل میشوند و مانند یک فانوس دریایی کیهانی، تابش الکترومغناطیسی به بیرون پرتاب میشود. این به معنای آن است که شخصی در یک نقطهــ مانند زمینــ نور سریع پالسهای تابش را در حالی که میچرخند، با ریتمی منظم خواهد دید.
کد مطلب: 75033
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75033/برخورد-انرژی-عظیم-یک-ستاره-مرده-زمین-دانشمندان-هیچ-توضیحی-ندارند