ایتنا - یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد که اطلاعات ما تا چه حد از زندگی در سیاره خود کم بوده است.
اکتشافات میکروبی اخیر چگونه دید ما را نسبت به حیات روی زمین تغییر داده است؟
21 مهر 1402 ساعت 1:21
ایتنا - یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد که اطلاعات ما تا چه حد از زندگی در سیاره خود کم بوده است.
زمانی که کارل لینه، گیاهشناس سوئدی و پایهگذار نظام امروزی طبقهبندی گیاهان و جانوران، در قرن هجدهم موجودات تکسلولی را مورد مطالعه قرار میداد تعداد نسبتاً کمی از آنها را میشناخت و به همین خاطر بیشتر آنها را در یک گروه گذاشت. برای او وضع این موجودات ریز «آشفته» به نظر میرسید و آنها را نیز تحت همین نام طبقهبندی کرد.
به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، حدود سه قرن پس از او زیستشناسان امروزی هرچند ابزارهای بسیار پیشرفتهتری در اختیار دارند، اما تکامل حیات روی زمین همچنان آشفته به نظر میرسد. برخلاف آنچه در ابتدا به نظر میرسید که انسانها و حیوانات بزرگ فرمانروایان زمین هستند، اکنون مشخص شده است که میکروبها در واقع سلطان بلامنازع زمین به شمار میروند.
مورین اومالی، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه سیدنی، در این باره میگوید: «در دیدگاه مدرن از زندگی، میکروبهای تکسلولی که در میان آنها آغازینها قرار دارند بر این سیاره مسلط هستند و انسانها و در کل حیاتهای چند سلولی بزرگ پدیدههایی نادر و پرت به لحاظ آماری محسوب میشوند.»
دکتر اومالی با بیان اینکه زمین برای حدود ۲.۵ میلیارد سال یا بیشتر کاملاً یک دنیای میکروبی بوده است، میگوید ما چند سلولیهای بزرگ در ادامه رشدهای میکروبی تکامل یافتهایم.
برای مثال اتمسفر اکسیژندار از سیانوباکتریهایی به وجود آمده است که ۲.۷ میلیارد سال پیش فتوسنتز کردند. حتی امروزه تخمین زده میشود نیمی از اکسیژنی که تنفس میکنیم از منابع میکروبی تامین میشود و نه از گیاهان. حتی توانایی گیاهان برای تولید اکسیژن از یک سازوکار میکروبی ناشی میشود که ما آن را به عنوان کلروپلاست میشناسیم.
کد مطلب: 75052
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75052/اکتشافات-میکروبی-اخیر-چگونه-دید-نسبت-حیات-روی-زمین-تغییر-داده