ایتنا - تجزیهوتحلیل جدید ژنومهای باستانی، درک دانشمندان را از دیانای نئاندرتال که در جمعیتهای انسانی در اروپا و آسیا وجود دارد، عمیقتر کرده است.
چرا اروپاییان نسبت به آسیاییها دیانای نئاندرتال کمتری دارند؟
29 مهر 1402 ساعت 0:35
ایتنا - تجزیهوتحلیل جدید ژنومهای باستانی، درک دانشمندان را از دیانای نئاندرتال که در جمعیتهای انسانی در اروپا و آسیا وجود دارد، عمیقتر کرده است.
نتایج پژوهشی که در نشریه ساینس ادونسز منتشر شده است، میراث ژنتیکی خویشاوندان باستانی گونه ما، یعنی هومو سپینس یا انسان خردمند، را با دقت بیشتری دنبال میکند و دادههای مهمی را در اختیار ما قرار میدهد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، اغلب انسانها امروزی قادرند درصد کمی از دیانای خود را تا نئاندرتالها-انسانهای منقرضشده عصر حجر قبل از ناپدید شدن دوم در حدود ۴۰ هزار سال پیش- ردیابی کنند. البته که این دیانای نتیجه برخوردهای جنسی ماقبل تاریخ بین اجداد ما و اکنون است.
این اختلاف برای مدتها دانشمندان را سردرگم کرده است، زیرا بقایای نئاندرتال بهطور گسترده در سراسر اروپا و خاورمیانه یافت شده و در شرق کوههای آلتای در آسیای مرکزی بیشتر نبوده است.
ماتیاس کورات، یکی از نویسندگان این پژوهش و مدرس ارشد ژنتیک و تکامل در دانشگاه ژنو، گفت: «نکته گیجکننده این است که ما در منطقهای که هرگز بقایای نئاندرتال را پیدا نکرده بودیم، دیانای بیشتری از این گونه را مشاهده کردیم.»
به گفته کورات، بهطور متوسط دیانای نئاندرتال حدود دو درصد از ترکیب ژنتیکی مردم اوراسیا را تشکیل میدهد، در حالی که در شرق آسیا این نسبت احتمالا تا ۴ درصد است.
کورات و همکارانش در دانشگاه ژنو با تجزیهوتحلیل توزیع دیانای به ارث رسیده از نئاندرتالها در ژنوم انسان در طول ۴۰ هزار سال گذشته، توضیحی برای این ناسازگاری ارائه کردند.
کورات توضیح داد: «ما دریافت دادههای کافی برای توصیف دقیقتر و بیشتر درصد دیانای با منشا نئاندرتال در ژنوم گونه انسانی سپینس یا خردمند، در دورههای خاص ماقبل تاریخ را آغاز کردهایم.»
با توجه به یافتههای محققان، توزیع دیانای نئاندرتال با گذشت زمان، همواره مثل آنچیزی که امروز مشاهده میکنیم نبوده است.
کد مطلب: 75144
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75144/چرا-اروپاییان-نسبت-آسیایی-ها-دی-ان-ای-نئاندرتال-کمتری