ایتنا - دانشمندان دلیل بیولوژیکی این را که در زمستان بیشتر به بیماریهای تنفسی مبتلا میشویم، کشف کرده و آن را «یک پیشرفت غیرمنتظره» نامیدهاند.
دانشمندان: عامل آنفلوانزا و سرماخوردگی در زمستان «بینی» است
2 آبان 1402 ساعت 3:30
ایتنا - دانشمندان دلیل بیولوژیکی این را که در زمستان بیشتر به بیماریهای تنفسی مبتلا میشویم، کشف کرده و آن را «یک پیشرفت غیرمنتظره» نامیدهاند.
هوا سردتر شده و فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا از راه رسیده است. این روزها به نظر میرسد همه در اطرافمان عطسه میکنند، بینیشان را بالا میکشند یا حالشان چندان خوب نیست. گویی میکروبهای سرماخوردگی و آنفلوانزا با اولین قدمهای پاییز همهجا را پر کردهاند؛ اما به به گزارش سیانان، این میکروبها در تمام طول سال اطراف ما وجود دارند. پس چرا وقتی هوا سرد میشود، مردم بیشتر به سرماخوردگی، آنفلوانزا و حالا کوویدــ۱۹ مبتلا میشوند؟
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، دکتر زارا پاتل، پروفسور گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در استنفورد، میگوید: «این اولین بار است که در مورد یکی از عوامل واکنش ایمنی که به نظر میرسد در دماهای سردتر محدود میشود، توضیح بیولوژیکی و مولکولی داریم. در واقع هوای سرد به واکنش ایمنی در بینی آسیب میزند.»
طبق پژوهش منتشرشده در مجله آلرژی و ایمیونولوژی بالینی در سال ۲۰۲۲، کاهش دمای داخل بینی به میزان پنج درجه سانتیگراد باعث میشود تقریبا ۵۰ درصد از میلیاردها سلول و ویروس مفید موجود در سوراخهای بینی از بین بروند.
دکتر بنجامین بلیر، مدیر تحقیقات گوش و حلق و بینی در ماساچوست و نویسنده این پژوهش، گفت: «هوای سرد با افزایش ابتلا به عفونتهای ویروسی مرتبط است، زیرا ما با یک کاهش اندک دما اساسا نیمی از سیستم ایمنیمان را از دست میدهیم.»
بلیر و گروهش به بررسی این موضوع پرداختند و کشف کردند که ویروسها یا باکتریهای تنفسی به بینی، نقطه اصلی ورود به بدن، حمله میکنند. بخش جلویی بینی بلافاصله ورود میکروب را تشخیص میدهد؛ خیلی پیشتر از آنکه ناحیه پشت بینی از ورود این مزاحم آگاه شود. در آن نقطه، سلولهای پوشاننده بینی بلافاصله ایجاد میلیاردها نسخه ساده از خود را شروع میکنند که وزیکولهای خارج سلولی یا ئیوی (EV) نامیده میشوند. این وزیکولهای خارج سلولی به عنوان طعمه عمل میکنند، بنابراین وقتی یک ویروس را استنشاق میکنید، ویروس به جای اینکه به سلولها بچسبد به این طعمهها میچسبد. زمانی که بینی هدف حمله قرار میگیرد، تولید وزیکولهای خارج سلولی را تا ۱۶۰ درصد افزایش میدهد. در این صورت، بینی مسلح به نبرد سرماخوردگی میرود.
اما آنچه در زمستان اتفاق میافتد، این است که دمای بینی وقتی در معرض هوای سرد قرار میگیرد، میتواند تا ۱۲ درجه کاهش یابد که برای از بین بردن قوای ایمنی بینی کافی است. به گفته بلیر، یک سردی اندک در نوک بینی تقریبا ۴۲ درصد وزیکولهای خارج سلولی را از گود مبارزه خارج کند.
او تاکید کرد: «همهگیری کوویدــ۱۹ دقیقا آنچه را برای کمک به مقابله با هوای سرد و حفظ ایمنی بدنمان نیاز داریم، به ما آموخت؛ استفاده از ماسک برای پوشاندن بینی.»
هرچه محیط داخل بینی را گرمتر نگه دارید، سازوکار دفاعی ذاتی بدن بهتر کار میکند.
به باور بلیر، میتوانیم در آینده منتظر توسعه داروهای موضعی بینی باشیم که بر اساس این کشف ساخته میشوند.
کد مطلب: 75186
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75186/دانشمندان-عامل-آنفلوانزا-سرماخوردگی-زمستان-بینی