ایتنا - نمکدان تقریبا در هر آشپزخانه، رستوران و غذاخوری یافت میشود. نمک بهرغم در دسترس بودن گستردهاش، تحت نظارت متخصصان حوزه پزشکی قرار گرفته است.
عامل دیابت نوع ۲ در نمکدان روی میز غذا است؟
15 آبان 1402 ساعت 2:41
ایتنا - نمکدان تقریبا در هر آشپزخانه، رستوران و غذاخوری یافت میشود. نمک بهرغم در دسترس بودن گستردهاش، تحت نظارت متخصصان حوزه پزشکی قرار گرفته است.
محققان بر این موضع توافق دارند که نمک خوراکی و سایر اشکال سدیم اضافهشده به مواد غذایی، عواقب ناخوشایندی برای سلامتی دارند.
به گزارش نیویورکپست، پژوهشی که بهتازگی انجام شده است نشان میدهد که استفاده مکرر از نمک با دیابت نوع ۲ مرتبط است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این پژوهش که در نشریه مایو کلینیک پروسیدینگز منتشر شده است، به بررسی میزان مصرف نمک در بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال بریتانیایی میپردازد. میزان مصرف این افراد به پنج گروه «هرگز»، «به ندرت»، «گاهی»، «معمولا» یا «همیشه» تقسیم شد.
این افراد تقریبا طی ۱۲ سال پیگیری شدند، و بیش از ۱۳ هزار مورد دیابت نوع ۲ در میان شرکتکنندگان این پژوهش یافت شد.
افرادی که گاهی اوقات، معمولا یا همیشه به غذای خود نمک اضافه می کردند - در مقایسه با افرادی که هرگز از آن استفاده نکرده یا به ندرت از نمک استفاده کرده بودند - به ترتیب ۱۳، ۲۰ و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
دکتر لو چی، نویسنده اصلی این پژوهش و استاد دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه تولان ایالات متحده، در بیانیهای گفت: «ما از قبل میدانستیم محدود کردن نمک، خطر بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون را کاهش میدهد، اما این مطالعه برای اولین بار نشان میدهد حذف نمکدان از روی میز از دیابت نوع ۲ هم پیشگیری میکند.»
اینکه چگونه افزودن نمک به غذا به دیابت نوع ۲ منجر میشود، هنوز یک راز باقی مانده است، اما دکتر چی معتقد است نمک افراد را به خوردن بخشهای بزرگتر غذا تشویق میکند و احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند چاقی و التهاب را افزایش میدهد و به دنبال آن، خطر ابتلا به دیابت هم بیشتر میشود.
نمک علاوه بر نقشش بهعنوان طعمدهنده، از دورانهای پیشین برای نگهداری مواد غذایی نیز استفاده میشد.
نمکدانها در اوایل دهه ۱۹۰۰ رایج شدند و به سرعت، جای خود را روی میز غذا پیدا کردند. بدین ترتیب مردم حتی روی غذاهایی که در آشپزخانه با نمک طعمدار شده بودند نیز نمک میپاشیدند.
بر اساس گزارش موسسه ملی قلب، ریه و خون، مردم ایالات متحده از بیشترین مصرفکنندگان نمک در جهاناند. حدود ۹۰ درصد از آمریکاییها بیش از حد نمک مصرف میکنند و به همین دلیل، علاقمندی برای مصرف بیشتر آن در حال افزایش است.
کد مطلب: 75369
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75369/عامل-دیابت-نوع-۲-نمکدان-روی-میز-غذا