ایتنا - در فضا اکسیژن وجود ندارد، بنابراین چوب شما نمیسوزد، و هیچ موجود زندهای هم وجود ندارد که در آنها زندگی کند که بپوسند.
ژاپن قصد دارد ماهواره چوبی به فضا بفرستند
19 آبان 1402 ساعت 1:30
ایتنا - در فضا اکسیژن وجود ندارد، بنابراین چوب شما نمیسوزد، و هیچ موجود زندهای هم وجود ندارد که در آنها زندگی کند که بپوسند.
تصویری که در ذهن بسیاری از ما از پیشرفت صنایع و فناوریهای آینده وجود دارد اغلب شامل موشکهای آلومینیومی، آسمانخراشهای فولادی، شاتلهای پرسرعت و شیک و نماهای شیشهای است. اما این چیزی نیست که کوجی موراتا تصور میکند. موراتا، پژوهشگر دانشگاه کیوتو در ژاپن، کاملا به عکس، نحوه استفاده از مواد زیستی طبیعی برای استفاده در فضا را بررسی کرده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، موراتا با این ایده اولیه که آیا میتوان در مریخ یا ماه خانه چوبی ساخت، تصمیم گرفت این طرح را با ساخت یک ماهواره چوبی آزمایش کند.
بر اساس اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی، ۱۰ درصد از آئروسل جو زمین در استراتوسفر، از ذرات فلزی به جا مانده از فضاپیماها از جمله ماهوارهها است. تاثیر بلندمدت این قطعات فلزی بر اتمسفر هنوز ناشناخته است، اما دانشمندان نگرانند که این ذرات به لایه اوزن آسیب برسانند.
موراتا بر این باور است که ماهوارههای چوبی، با محیط زیست سازگارترند و در عین حال عملکردی مشابه با ماهوارههای فلزی دارند.
لینگوسَت، ماهواره پیشنهادی مواراتا با پایان عمر خود مانند هر ماهواره دیگری وارد جو میشود اما به جای اینکه مانند ماهوارهای فلزی به ذرات ریز تبدیل شود، میسوزد و تبدیل به گاز میشود.
موراتا و تیم او به مدت چهار سال روی این پروژه کار کردهاند و پیش از این نیز، نمونههای چوب را در سال ۲۰۲۱ به فضا فرستادند تا انعطافپذیری این مواد را در شرایط فضایی آزمایش کنند.
این تیم تحقیقاتی اینک در حال همکاری با سازمان فضایی ژاپن (جاکسا) و همچنین ناساست تا نمونه اولیه این ماهواره یعنی لینگوسَت را اوایل سال آینده به مدار زمین بفرستد.
او میگوید وقتی روی زمین از چوب استفاده میکنید، با مشکلاتی نظیر سوختن، پوسیدگی و تغییر شکل مواجهید اما در فضا، این مشکلات را ندارید: در فضا اکسیژن وجود ندارد، بنابراین چوب شما نمیسوزد، و هیچ موجود زندهای هم وجود ندارد که در آنها زندگی کند که بپوسند.
به گفته موراتا استحکام این سازه به ازای هر وزن مورد نظر از چوب، چیزی مانند آلومینیوم است و این مساله، چوب را به انتخابی مطلوب برای ساخت ماهواره در فضا تبدیل میکند. دانشمندان میگویند آزمایشهای انجامشده در ایستگاه فضایی بینالمللی نشان دادهاند که چوب، بهطور قابلتوجهی در فضا از خود انعطافپذیری نشان میدهد.
او درباره انتخاب چوب میگوید در حالی که چوب سرو، از جمله انواع چوب رایج برای ساختوساز به شمار میرود اما تیم تحقیقاتی به دلیل اندازه کوچک ماهوارهها، «موادی را انتخاب کرده که تا حد امکان در برابر کارهای دقیق مقاومت کنند.»
موراتا میگوید، در نهایت، در رقابت برای انتخاب چوب، چوب ماگنولیا برنده شد، چرا که سلولهای آن کوچک و از نظر اندازه یکنواختاند و این، کار کردن با چوب را آسانتر میکند و احتمال شکافته شدن یا شکستن آن را نیز کاهش میدهد.
کد مطلب: 75438
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75438/ژاپن-قصد-ماهواره-چوبی-فضا-بفرستند