ایتنا - در این شبیهسازی عظیم، هم ماده عادی یعنی ستارگان و کهکشانها بررسی شده است، هم دو ماهیت مرموز در گیتی یعنی ماده تاریک و انرژی تاریک.
۳۰۰ میلیارد کهکشان گیتی با استفاده از ۳۰ هزار پردازنده شبیهسازی شد
30 آبان 1402 ساعت 6:15
ایتنا - در این شبیهسازی عظیم، هم ماده عادی یعنی ستارگان و کهکشانها بررسی شده است، هم دو ماهیت مرموز در گیتی یعنی ماده تاریک و انرژی تاریک.
کهکشانها چگونه شکل گرفتهاند؟ ماده تاریک و ماده معمولی چه نقشی در تکامل گیتی بازی کردهاند و خوشههای کهکشانی چطور به شکل امروزی درآمدهاند؟ این پرسشها از جمله پرسشهایی است که از دههها پیش تاکنون ذهن کیهانشناسان را با خود درگیر کرده است و اینک دانشمندان با راهاندازی یک شبیهسازی عظیم رایانهای از کل گیتی، تلاش کردهاند به آن بپردازند.
پروژه مشهور به فلامینگو که نام آن از ابتدای حروف شبیهسازی ساختارهای هیدرودینامیکی کیهان با رصدهای نجومی و نقشهبرداریها از آسمان گرفته شده است، به کمک یک ابررایانه در مجموعه دیراک در بریتانیا، تکامل همه اجزای شناختهشده کیهان را تحلیل و بررسی کرده است.
در این شبیهسازی عظیم، هم ماده عادی یعنی ستارگان و کهکشانها و همه چیزهای ملموس بررسی شده است و هم دو ماهیت مرموز در گیتی یعنی ماده تاریک و انرژی تاریک، دو پدیده اسرارآمیز در عالم که اولی عامل ایجاد گرانشی عجیب در کهکشانها است و دومی نیز سبب میشود انبساط گیتی شتابدار شود.
دانشمندان در این آزمایش، ۳۰۰ میلیارد کهکشان را در حجم مکعبی از فضا به ابعاد ۱۰ میلیارد سال نوری شبیهسازی کردند. ماتیو شالر، اخترشناس در دانشگاه لایدن، میگوید برای امکانپذیر کردن این شبیهسازی، از کد جدیدی به نام سوییفت استفاده کردیم که کار محاسبات را روی ۳۰ هزار پردازنده پخش میکند.
پژوهشگران نتایج این مدلسازی رایانهای را در قالب سه مقاله در مجله علمی «اطلاعیههای ماهانه انجمن سلطنتی نجوم» (MNRAS) منتشر کردهاند. یکی از این مقالهها روشهای بهکارگرفتهشده در این شبیهسازی را توضیح میدهد، دیگری خود شبیهسازیها را تفسیر میکند و مقاله سوم نیز این موضوع را بررسی میکند که این شبیهسازیها چگونه ساختار عظیم گیتی و تکامل آن را بازنمایی میکنند.
کد مطلب: 75628
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75628/۳۰۰-میلیارد-کهکشان-گیتی-استفاده-۳۰-هزار-پردازنده-شبیه-سازی